Nieuwe marktplaats brengt markt voor verzekeringen online samen

7 augustus 2004, 05:53

Deze maand start een nieuwe marktplaats voor financiele diensten op internet. De initiatiefnemers gaan zelf niet als intermediair fungeren. “Wij brengen alleen vraag en aanbod op een transparante manier bij elkaar.” Verzekeraars en intermediair worden telefonisch benaderd, terwijl het grote publiek met een landelijke campagne warm gemaakt moet worden.

Het is de bedoeling dat de site een antwoord gaat bieden op de vraag naar eenvoudige verzekeringsproducten en meer complexe producten als hypotheken. Het idee voor een virtuele verzekeringsbeurs is afkomstig van Joost Hoogstrate, Remco Knoester en Jasper van Kessel, die samen een vennootschap onder firma hebben opgericht. Hoogstrate is al actief in de branche met de site rechtsbijstanddirect.nl, die Arag-polissen verkoopt. Daarvoor was hij bij ING betrokken bij een aantal ICT-projecten.

Volgens Hoogstrate is de site niet te vergelijken met ING-initiatieven als Internethypotheek-veiling.nl of Directelijfrenteveiling.nl. “Daar kan de klant niet zien wat er gebeurt. Het is niet transparant. Bovendien zijn die sites van ING. Wij zijn volledig onafhankelijk. We worden niet gefinancierd door, zijn geen eigendom van en werken niet samen met financi?le instellingen.” Hoogstrate wil de naam van de nieuwe site nog niet bekendmaken. Mogelijk wordt het de handelsnaam Verzekeringen-Online, die al door de vennootschap wordt gehanteerd.

Bron:

AM Web

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!