Nieuwe ideeën door zoekmachines

Nieuwe ideeën door zoekmachines

Uit de resultaten van de Nationale Search Engine Monitor (Checkit) blijkt dat 65% van de internetgebruikers via zoekmachines op ideeën wordt gebracht van aanbieders die men voorheen nog niet kende.

De resultaten laten verder zien wat internetgebruikers waarderen in een zoekmachine: overzichtelijkheid, goede zoekresultaten, duidelijkheid en snelheid. Google-gebruikers zijn enthousiast over de zoekresultaten die ‘hun’ zoekmachine presenteert (59%), terwijl ilse-gebruikers daarover aanmerkelijk minder tevreden zijn (13%). Van de Google-gebruikers zegt 56% (bijna) altijd te vinden wat men zoekt, terwijl dit bij ilse-gebruikers 36% is.

Er zijn opmerkelijke verschillen tussen de persoonskenmerken van Google-gebruikers en die van ilse-gebruikers. Van de Nederlandse Google-gebruikers is 59% man en 41% vrouw, terwijl bij ilse 35% man is en 65% vrouw. Google (22%) trekt meer mensen aan van 24 jaar of jonger dan ilse (11%), terwijl ilse (28%) meer ouderen trekt dan Google (20%). Google trekt 35% hoger opgeleiden, terwijl ilse 19% hoger opgeleiden trekt.

Bron:
Persbericht Checkit


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.