Nieuw seizoen Online Tuesday van start: politiek en online media

28 augustus 2012, 07:30

Online Tuesday op 11 september in het teken van verkiezingen

Op 11 september a.s. gaat Online Tuesday weer van start. Na een zomerstop van 2 maanden trappen we af met een heel actueel onderwerp met het oog op de Tweede Kamer-verkiezingen van de dag erna, nl. politiek en online media. In drie presentaties zullen de sprekers ingaan op de gevolgen die online -en vooral ook social- media hebben op deze verkiezingen en de politiek in het algemeen. De online inschrijving voor deze sessie start om 12 uur vanmiddag.

Het programma voor deze editie van Online Tuesday bestaat uit de volgende sprekers:

  • Milou van Gaans van Coosto zal vertellen over de ervaringen die zij opdoen met de social media-analyses die zij samen met Marketingfacts-collega Martijn Kriens dagelijks uitvoeren voor RTL's Wat kiest Nederland in aanloop naar de verkiezingen op 12 september.

  • Willem Dudok van Johnny Wonder maakte in 2010 deel uit van het kernteam in de (winnende) campagne van Lodewijk Asschers PvdA in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, o.a. aan de veelbesproken en -geprezen online campagne. Hij zal ingaan op de vraag hoe internet en sociale media nieuwe manieren van betrokkenheid bij politieke partijen mogelijk maken.

  • Petra de Boevere is naast eigenaar van een slijterij ook politiek actief namens LibDem, ofwel voluit de Liberaal Democratische Partij. Zij zal vertellen over haar persoonlijke ervaringen met het gebruik van online en social media in de politieke strijd.

Inschrijving opent vandaag

De avond vindt zoals gebruikelijk plaats in Felix Meritis in Amsterdam en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het programma loopt tot ca. 21.15 met aansluitend een borrel.

De avond is gratis bij te wonen, maar alleen voor mensen die zich tijdig inschrijven via de inschrijfpagina op Meetup.com. De eerste ronde van de inschrijving start vanmiddag om 12 uur exact. Volgende week volgt een (kleinere) tweede ronde. Dan is het ook mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst zodra de inschrijving vol is.

We zien jullie graag op 11 september a.s.!

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, Energize, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group.

Credits afbeelding

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!