Nieuw! Domeintijger.nl

11 augustus 2014, 05:00

Wie kent het niet, je start een nieuw bedrijf en hebt een spetterende naam bedacht maar de domeinnaam is al bezet. Je kijkt op jouwcoolebedrijfsnaam.nl en ziet dat de website niet in gebruik is. Frustrerend! Hier schiet Domeintijger.nl te hulp. Zij zorgen ervoor dat de kans op een mooie of goede bedrijfsnaam voor iedereen even groot is en bieden de vrijgekomen domeinnamen aan via een veiling. Vandaag willen we de tijgers achter Domeintijger.nl beter leren kennen in onze rubriek “Nieuw!”.

Update 21-7-2016: Domeintijger is door internationale uitbreiding inmiddels van naam veranderd en heet nu Catchtiger.

Francesco Rametta en Erik Lambrechts, waar moeten we jullie van kennen?

Domeintijger.nl is bedacht en ontwikkeld door Francesco Rametta en Erik Lambrechts van Klik & Steen online marketing in Breda. De techniek en de informatie met betrekking tot de domeinnamen wordt mogelijk gemaakt door Tijmen van Dyl van Domeinwinkel. Klik & Steen is sinds 4 jaar actief op het gebied van online marketing en webdesign en werkt veel in opdracht van kleine en grote bedrijven. Domeinwinkel is 10 jaar actief op het gebied van domeinregistratie en webhosting.

Wat is het idee achter Domeintijger.nl?

Veel bedrijven hebben er weleens mee te maken gehad. Je start een nieuw bedrijf, of een project binnen een bedrijf, en hiervoor zoek je een geschikte domeinnaam. Deze zijn vaak bezet, maar niet in gebruik. Mooie, interessante of generieke domeinnamen worden opgekocht door handelaren en voor onrealistische bedragen verkocht. Deze ervaring hebben we zelf 1,5 jaar geleden gehad. Dit is toen de trigger geweest om na te denken over Domeintijger.nl. Wij willen graag de kans op een mooie of goede domeinnaam voor iedereen even groot maken.

Waarom zijn jullie Domeintijger.nl gestart?

In West-Europa, en zeker in Nederland, is de markt van domeinnamen goed ontwikkeld. De domeinnaamdichtheid van .NL domeinnamen is 92,4 procent op elke 3 Nederlandse inwoners. Dit betekent dat er al veel interessante domeinnamen bezet zijn. Naast dat er jaarlijks ongeveer 1 miljoen nieuwe domeinnamen worden geregistreerd, worden er ook meer dan 700.000 per jaar opgezegd.

Wij willen graag iedereen een gelijke kans geven op een mooie domeinnaam, door vrijkomende domeinnamen via een open en transparante veiling aan te bieden. Je plaatst een bod op een domeinnaam naar keuze. Zodra de hoogste bieder bekend is en de domeinnaam vrijkomt gaan wij deze als eerste proberen te registreren. Dit is een grote uitdaging omdat er meerdere kapers op de kust zijn. De poging om een domeinnaam te registreren gebeurt op basis van no cure no pay. Lukt het niet om de domeinnaam te registreren, dan betaal je niks. Lukt het wel, dan is de hoogste bieder automatisch de nieuwe eigenaar.

Welke ‘marketingfacts’ kun je ons geven?

Op dit moment staan er meer dan 12.000 domeinnamen in onze veiling die binnen 30 dagen vrij gaan komen. Wij zijn elke dag nog verbaasd om te zien welke domeinnamen opgezegd worden en welke domeinnamen er überhaupt ooit geregistreerd zijn. Voorbeelden van interessante domeinnamen die vrij gaan komen zijn: alcohol.nl, verboden.nl, disclaimer.nl, vakantiewerker.nl en taq.nl. Maar je hebt ook domeinnamen als isdatleukwerk.nl, gelukkigpaard.nl of zonietdanniet.nl. Voor de volledige lijst zie http://www.domeintijger.nl/actieve-veilingen/.

Waar staat Domeintijger.nl over een jaar?

Wij hopen over een jaar de plek te zijn om vrijkomende domeinnamen voor transparante prijzen te kopen. De eerste 3 weken na livegang hadden we al meer dan 100 biedingen verdeeld over 20 domeinnamen, wat meer is dan we gehoopt hadden. Als dit zo doorgaat hopen wij eind 2014 een kleine 300 domeinnamen geveild te hebben en hopen we dat honderden bedrijven en particulieren met succes van Domeintijger gebruik maken. Naast de ontwikkelingen voor de Nederlandse markt zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor uitbreiding naar andere Europese landen.

Ook staat versie 2.0 van Domeintijger al in de stijgers met een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder actieve domeinnamen reserveren (backordering). Als bedrijf kan je een lijst met domeinnamen doorgeven die wij dagelijks gaan checken. Zodra een domeinnaam van je reservering vrij komt ben jij de eerste die dit weet en kan gaan bieden.

Update 05-01-2015: Sinds kort is het ook mogelijk om een alert in te stellen. Door het instellen van persoonlijke alerts word je automatisch als eerste per e-mail op de hoogte gebracht van het vrijkomen van één van de door jou gekozen domeinnamen.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Willem

  Zet boven zo’n artikel gewoon advertorial. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.


  11 augustus 2014 om 05:21
  DannyOosterveer

  @Willem als een artikel een advertorial is dan is dat altijd te herkennen aan #adv in de titel. Dit is ‘gewoon’ een artikel in de serie ‘nieuw!’ waarin we startups en nieuwe platformen uitlichten.


  12 augustus 2014 om 14:36
  Laura

  Klinkt allemaal heel goed. Ik heb enige tijd bij een hosting provider gewerkt en hier hebben wij hetzelfde geprobeerd helaas zonder weinig resultaat, omdat je maar een aantal request per minuut mag doen. Er zijn partijen met honderden ip adressen die dus meer requests kunnen doen en daardoor win je het bijna nooit.

  Ik werd ben net direct op de website gaan kijken en wat mij op viel is dat er veel domeinnamen tussen staan die voor verwarring kunnen zorgen zoals SAMSUBG.NL het probleem met dit soort domeinnamen is dat ze lijken op merken en de kans dus heel groot is dat als jij deze domeinnaam gaat gebruiken je door samsung benaderd word en je je domeinnaam kwijt raakt. Wij hebben dit een keer mee gemaakt met bjorn borg.

  Ik vind dat domeintijger hier wel beter mee om moet gaan, want het kan voor heel veel gezeur zorgen waar de nieuwe eigenaar niet van op de hoogte is.


  15 augustus 2014 om 08:54
  Rowin

  Prima initiatief en leuk idee!

  Vraag me wel het volgende af. Op domainorder.nl kan ik ook bieden op domeinnamen. Waar ligt het onderscheid? Ook zie ik dezelfde domeinnamen als populair naar voren komen. Wordt hierdoor de prijs van een leuke domeinnaam in zo’n concurrerende markt niet alsnog te ver omhoog gedreven?


  18 augustus 2014 om 21:19
  sanneroeling

  Sinds kort is het ook mogelijk om een alert in te stellen. Door het instellen van persoonlijke alerts word je automatisch als eerste per e-mail op de hoogte gebracht van het vrijkomen van één van de door jou gekozen domeinnamen.


  5 januari 2015 om 15:37
  donnie

  3 maanden geleden een domeinnaam verkocht via deze partij catchtiger.

  Je wordt constant aan het lijntje gehouden. na 3 maanden nog steeds geen betaling ontvangen.

  inmiddels is de zaak uitbesteedt, en catchtiger ook aansprakelijk voor gesteld.

  Waardeloze service, helpdesk zeer slecht.

  Pas op voor deze partij.


  29 november 2017 om 15:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!