Nextdoor - social network om te kletsen met je buren

Niet meer naar buiten om te vragen hoe het met je buurvrouw gaat

Nextdoor - social network om te kletsen met je buren

Wil je weten hoe het met je bejaarde overbuurvrouw gaat die je al een tijdje niet gezien hebt buiten? Of zou je graag willen dat het meisje van drie huizen verderop weer op de kinderen past als je een avondje weggaat? Dan hoef je de deur niet meer uit. Je hoeft niet meer aan te bellen of ze aan te spreken op straat. Het kan nu gewoon lekker veilig online via Nextdoor.com. Gewoon vanuit je eigen huis zonder real-life contact.

Ok, het klinkt allemaal leuk. Niet meer naar buiten hoeven gaan. Geen lange gesprekken meer voeren met de buren. Geen oprechte interesse meer hoeven tonen in de buurman aan wie je eigenlijk een hekel hebt, maar die je toch aanspreekt voor een social chit chat op straat. Als de buurman iets te vertellen heeft dan zet hij het maar op Nextdoor.com.

Nextdoor.com is bedoeld om buren met elkaar te verbinden. Dus je hoeft die nare medebewoners niet als 'vrienden' op Facebook te accepteren, maar geef ze een eigen plekje. Daardoor wordt het volgens de makers van Nextdoor een stuk veiliger in de buurt (sociale controle) en kun je veel makkelijker een grasmaaier lenen of een oppas regelen. Bekijk maar eens deze mooi gemaakte video.

Nextdoor is nog niet buiten de VS te gebruiken, maar dat zal vast niet lang meer duren. Persoonlijk zit ik er niet op te wachten om alles online met mijn buren te delen. Als het echte goede buren zijn dan Whatsapp of Facebook ik ze wel en anders moeten ze me met rust laten! :)

Zou jij een dergelijk platform willen gebruiken of kies je ook liever voor een groep binnen Facebook?


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Persoonlijk vind ik het een onzinnig en doorgeschoten platform. Alles moet maar online, nog een extra mogelijkheid om maar geen persoonlijk contact te hoeven hebben. Als het nog teveel moeite is om even de straat over te steken of bij de buren aan te bellen, hoe sociaal ben je dan? Als ik online in contact wil staan met buren dan voldoet FB bovendien prima.

  geplaatst op
 • Ik ben als de dood dat mijn buren mijn social networkvrienden willen worden ;-)

  geplaatst op
 • Naar mijn bescheiden mening totaal overbodig. Met de bestaande sociale middelen prima te realiseren.

  geplaatst op
 • Geen van beide, ik bel wel aan.

  Eens met Bjorn en Jan, dit is niet van additionele waarde maar probeert iets "offline" te vervangen.

  geplaatst op
 • Oh jee, volgens mij schiet dit een beetje door naar autistische proporties. Straks mag je je buren niet meer in real life aanspreken....

  geplaatst op
 • Mooi plan, ik geloof er in!

  geplaatst op
 • Als je zo'n hekel hebt aan je buurman dat je niet de behoefte hebt op hem offline aan te spreken, waarom zou je dan wel de behoefte hebben om hem online aan te spreken?

  Naar mijn idee werkt dit alleen als er een goede band bestaand in de wijk en het slechts een hulpmiddel is om te communicatie binnen de wijk te versnellen en te vergemakkelijken...

  geplaatst op
 • Dit werkt alleen als je een goede band met je buurt hebt en iets centraal wil bespreken wellicht, zoals een buurtfeest of nieuwe lantaarnpalen die in de straat geplaatst moeten worden.
  Gewoonweg met je buren praten doe je maar lekker offline, op de koffie. Koekje erbij :)

  geplaatst op
 • ik loop zelf wel naar de buren toe dat is mijn mening
  er over dan weet u of jullie er van mijn kant

  geplaatst op
 • Ik heb de indruk dat het hier om een doodgewoon verdienmodelletje gaat dat inspeelt op hebzucht (beloofde kortingen) en angst (veiligheid). Tja, we willen allemaal wel Zuckerberg worden.
  Wie Martijn Buisman uit de Rombout Hogerbeetsstraat in Amsterdam (de buurt waar ik woon) is wordt niet onthuld in de anonieme brief zonder enig afzendadres die ik ontving om me enthousiast te maken. Wat hij met Nextdoor te maken heeft staat ook nergens. Zijn naam wordt alleen steeds genoemd in die brief. Bestaat Martijn überhaupt?
  Jongens stop die met die volstrekte onzin.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.