Nederlandse Staatsloterij, Frans Bauer & Olympische Spelen

17 augustus 2004, 08:15

De afgelopen dagen zijn diverse artikelen over de Nederlandse Staatsloterij in de media verschenen. Over de betrokken onderwerpen geeft de Nederlandse Staatsloterij middels een persbericht uiteenzetting van de feiten.

Olympische Spelen

In 2001 startte de Nederlandse Staatsloterij de voorbereidingen voor het opnemen van toegangskaarten voor de Olympische Spelen in het prijzenpakket van de Staatsloterij. Op basis van dit oorspronkelijke plan wilde de Nederlandse Staatsloterij, tijdens de trekkingen in juli en augustus 2004, reizen naar en toegangskaarten voor de Olympische Spelen onder haar prijswinnaars verloten. In totaal waren 5.000 kaarten gereserveerd met een totale waarde van 800.000 euro. In april 2004 constateerde de Nederlandse Staatsloterij tijdens een interne juridische controle dat het verloten van toegangskaarten in strijd is met de reglementen van het IOC. De huidige directie van de Nederlandse Staatsloterij heeft daarop direct besloten de actie met de toegangskaarten stop te zetten. Omdat voor de prijswinnaars ook vliegreizen en hotels waren geboekt bedraagt de totale schade 2 a 3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij heeft voor dit bedrag een voorziening opgenomen in haar begroting voor 2004. Het afgelasten van de actie, en de daarmee gepaard gaande schade, is op geen enkele wijze van invloed op het prijzengeld van de Staatsloterij en evenmin op de afdracht aan de Nederlandse Staat.

Rechtszaak Samsung Electronics Benelux

Samsung Electronics Benelux heeft een claim van 750.000 euro bij de Nederlandse Staatsloterij ingediend. Het bedrijf is van mening dat met de Nederlandse Staatsloterij afspraken zijn gemaakt over acties en publiciteit tijdens de Olympische Spelen. De Nederlandse Staatsloterij heeft de claim afgewezen en wil op dit moment niet verder ingaan op deze zaak.

Samenwerking Frans Bauer

In een aantal media is gemeld dat de Nederlandse Staatsloterij haar samenwerking met Frans Bauer zou hebben stopgezet. Niets is minder waar. De Nederlandse Staatsloterij en Frans Bauer hebben in de afgelopen jaren op prettige en succesvolle wijze samengewerkt. Neerlands bekendste en populairste zanger heeft vele malen opgetreden in o.a. de StaatsloterijShow. Vele Staatsloterijspelers genoten in 2003 van het aanbod om via de Staatsloterij aanwezig te zijn bij een van de concerten van Frans Bauer. Ook in de nabije toekomst zullen de Nederlandse Staatsloterij en Frans Bauer blijven samenwerken. Binnenkort maken de twee partijen nadere details bekend over een nieuwe samenwerking die nog in 2004 zal plaatsvinden.

Kosten en beleid

De huidige directie van de Nederlandse Staatsloterij staat een degelijk en betrouwbaar beleid voor. In dit beleid staan rendement en klantwensen centraal. Binnen dit kader is recent kritisch gekeken naar de marketinguitgaven en zijn deze uitgaven waar mogelijk teruggebracht. Ook worden op dit moment de TV-activiteiten van de Nederlandse Staatsloterij bezien. Het totale pakket aan maatregelen leidt tot een weliswaar soberder, maar tevens een meer op de klant gericht beleid.

Bron:

Persbericht Nederlandse Staatsloterij

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Poep

    poep


    6 juli 2005 om 08:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!