Nederlanders tevreden over seks

21 juli 2004, 15:11

Nederlanders zijn over het algemeen zeer tevreden over hun leefstijl en -omstandigheden. Ze waarderen seks, wonen, slapen en de geestelijke gezondheid het hoogst. Ook het niet gebruiken van genotmiddelen scoort een waarderingscijfer van acht of meer. Het minst tevreden is de Nederlander over zijn gewicht en voeding. Dat blijkt uit een leefstijltest van een van de grootste zorgverzekeraars, Zilveren Kruis Achmea.

Bezoekers van internetsite achmeahealth.nl moeten ongeveer 120 vragen beantwoorden, verdeeld over elf rubrieken. De onderzoekers verzamelden dit voorjaar zo de gegevens van 100.000 (!) deelnemers.

De algemene leefstijl krijgt gemiddeld een acht van de bezoekers. Een acht of meer krijgen dus seks, wonen, slapen, geestelijke gezondheid en het niet gebruiken van genotmiddelen. Minder goed, maar nog altijd ruim voldoende, tussen de zeven en acht, scoren de thema’s werk en beweging.

De test is samengesteld door een team van artsen en deskundigen. De bezoeker krijgt per rubriek en afhankelijk van diens leefstijl tips en achtergronden te lezen. Bij de rubriek voeding krijgt de deelnemer bijvoorbeeld te lezen dat hij te weinig vocht of koolhydraten gebruikt en verwijst door naar een cursus Gezond Eten of Lekker Slank.

De test houdt ook het landelijk gemiddelde bij waarmee iedere deelnemer wordt vergeleken. Hoe meer mensen de test hebben gedaan, hoe beter de gemiddelden een indruk van de doorsneebevolking weergeeft.

Bron:

http://www.dokterdokter.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!