Nederlanders gaan vaak op vakantie

Nederlanders gaan vaak op vakantie

Ruim 81 procent van de Nederlanders is in de periode van 1 oktober 2001 tot en met 30 september 2002 ??n keer of vaker op vakantie geweest. Het gaat om 12,3 miljoen mensen die in totaal 35,5 miljoen korte en lange vakanties hebben gehad.

Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendgemaakt.

Van alle vakanties werden er 18,7 miljoen in Nederland gehouden. Drie van de vijf werden doorgebracht in een bosrijke omgeving. De Veluwe was hierbij wederom favoriet. De bos-en heidegebieden in Drenthe, Noord-Brabant en Limburg kregen ook veel vakantiegangers te verwerken.

Het aantal buitenlandse vakanties was 16,8 miljoen. Frankrijk blijft onbetwist vakantieland nummer 1, met een aandeel van 20 procent. Duitsland (15 procent) en Belgi? (13 procent) volgen. In deze buurlanden worden relatief veel korte vakanties doorgebracht. Dat geldt ook voor Groot-Brittanni? (5 procent).

Verder zijn er veel vakanties doorgebracht in Itali? (5 procent), Turkije (5 procent) en Griekenland (4 procent). Het is voor het eerst dat Turkije meer Nederlandse vakantiegangers trok dan Griekenland.

De cijfers vormen de eerste resultaten van het ContinueVakantieOnderzoek (CVO). Dit is een gezamenlijk project van het CBS, het NIPO, Toerisme Recreatie Nederland (TRN) en het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme (NRIT). 

Bron:
http://www.dft.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.