Nederland zakt plek op internetranglijst

9 april 2003, 06:48

Nederland is een plekje gezakt in de ?e-readiness rankings?, een ranglijst van het Britse zakenblad The Economist. De Economist Intelligence Unit (EIU) onderzoekt jaarlijks de mate waarin landen klaar zijn voor het internettijdperk. Nederland is op de lijst gezakt van de tweede naar een gedeelde derde plaats.

EIU kijkt naar aspecten die vari?ren van de infrastructuur tot het politieke beleid op het gebied van elektronisch zakendoen. De onderzoekers zien na de dotcomellende van de afgelopen jaren een ?stille revolutie? optreden. Het internet blijft immers een manier om kosten te besparen en klanten te bereiken. Scandinavi? doet het wat dat betreft goed; Zweden en Denemarken bezetten plaats 1 en 2. Nederland deelt zijn derde plaats met de VS en Groot-Brittanni?, die vorig jaar respectievelijk 1 en 3 stonden. Finland en Noorwegen staan op 6 en 7.

De onderzoekers zien overigens dat de meeste landen hun score hebben verhoogd sinds vorig jaar. Een stimulerende rol van de nationale overheden blijkt bij het verbeteren van de ?e-readiness? goed te werken, menen zij.

Bron:

http://www.ebusinessforum.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!