Nederland koploper met internet in de EU

6 april 2006, 16:22

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat in de gehele EU 48% van de huishoudens internettoegang heeft en dat 23% van de huishoudens een breedbandverbinding heeft. Van de EU-bevolking ging 43% minstens 1x per week online in 2005.

Nederland loopt redelijk voorop qua internettoegang en gebruik. Wij hebben met 78% van de huishoudens het hoogste percentage huishoudens met internettoegang, gevolgd door Luxemburg (77%) en Denemarken (75%). Ook met het aantal breedbandaansluitingen loopt Nederland voorop; 54% van de Nederlandse huishoudens heeft een breedbandverbinding gevolgd door Denemarken (51%) en Belgie (41%).

Met 76% zijn de Zweden het meest 1x per week online, gevolgd door Nederland (74%) en opnieuw Denemarken (73%). Ook qua internettoegang onder studenten (97%), werknemers (85%) en werkzoekenden (87%) loopt Nederland voorop binnen de EU.

Bron: Internetgebruik in de EU in 2005 (pdf). Via Nu.nl.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!