myGoogle: je persoonlijke startpagina

19 mei 2005, 18:42

image

Google lanceert één dezer dagen ‘myGoogle’; je persoonlijke startpagina.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

11 Reacties

  Anders

  Een meesterzet, mits goed uitgevoerd. Dat wil zeggen: lichte, snel ladende pagina met het laatste nieuws dat je wilt zien en alleen die zaken die je nodig hebt. Als het ook nog eens Nederlandstalig wordt gebracht kan startpagina.nl zijn wonden vast gaan likken.


  19 mei 2005 om 19:31
  evroekel

  Ik mis inderdaad de mogelijkheid een aantal eigen RSS-feeds op te nemen, dat had er toch eigenlijk meteen in moeten zitten.

  Die drag/drop feature zie je steeds en steeds meer. Ik geloof dat backbase één van de eerste partijen was.


  20 mei 2005 om 06:43
  Anders

  Ah, dat zie ik nu pas. Dat valt me vies tegen bij nader inzien. Google is nog heel wat werk aan de winkel want dit is echt drie keer niks. Het is niet lokaal en het is nauwelijks customizable. Kan startpagina toch weer rustig ademhalen.


  20 mei 2005 om 07:43
  Robert Gaal

  Ik vind de communicatiewaarde wel erg laag. Ben benieuwd of dat wel aanslaat tegenwoordig, want we willen toch contact hebben met alles en iedereen. RSS zou dus een logische toevoeging zijn denk ik.


  20 mei 2005 om 08:02
  Anders

  Laten ze ook kijken naar kantoormedewerkers. Toon de datum. Toon het weeknummer. Laat mensen de belangrijkste interne telefoonnummers invoeren, dat soort zaken.

  Ik ben heel benieuwd of ze met de customizability die er ongetwijfeld aan gaat komen, de juiste balans weten te vinden tussen eenvoud en mogelijkheden. Bijna alle startpagina-achtige initiatieven zoals mypip, mybegin etc etc hebben een veel te langdurige, complexe startfase. Dat gaat nooit werken.


  20 mei 2005 om 08:23
  Arie

  Op dit moment is alleen de G-mail optie handig


  20 mei 2005 om 11:27
  Remi

  Ik lees net op Webwereld dat de integratie met RSS er binnen 2 maanden moet zijn. Ik ben benieuwd…


  20 mei 2005 om 11:54
  Frank Meeuwsen

  Waarom blijven ze niet gewoon waar ze goed in zijn? pagina met 1 searchbox en twee knoppen. Punt. Niets meer niets minder. Waarom nu weer dat hele portalgedoe? Yahoo, Altavista, noem ze maar op, allemaal zijn ze begonnen met deze onzin en allemaal hebben ze verloren. Ik verwacht dat dit het begin van het einde gaat zijn voor Google…Laat de concurrent maar opstaan!


  21 mei 2005 om 05:54
  BlueAce

  Zoals hier al eerder gezegd wordt is de portal een KEUZE, geen ommezwaai. Op Webwereld wordt ook al gekopt dat Google hun simplicity over boord gooit, maar daar klopt simpelweg niks van. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze iets willen veranderen. Zo niet, dan niet. Simple as that…


  21 mei 2005 om 10:13
  Chocotoffert

  Eigen gebruik leert dat netgebruik elke keer anders is. En je start het liefst meteen waar je wezen wilt. Net als bookmarks, voor de grootgebruiker kost het teveel tijd. Niet 2 maar 3 knoppen zou ideaal zijn. De 3e knop is dan voor alle andere opties.


  21 mei 2005 om 13:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!