MSN lanceert Neural Net Ranking en biedt nieuwe features

MSN lanceert Neural Net Ranking en biedt nieuwe features

Het lijkt erop dat MSN het redactionele werk waar concurrent Google studenten voor inschakelt deels heeft geautomatiseerd. Op diverse forums wordt gesproken over het “Neural Net Ranking System”, een systeem dat goede van slechte zoekresultaten weet te onderscheiden op basis van de relevantie en autoriteit van de websites in kwestie.

In een research paper wordt gesproken over een voorbeeld met betrekking tot de zoekopdracht naar “pbs evolution videos”. Het nieuwe algoritme zou ervoor zorg moeten dragen dat de officiele PBS website “van nature” hoger scoort dan andere zoekresultaten.

Onderstaand schema toont de werking van het algoritme. Het groene vakje wordt veronderstelt de offici?le PBS website te zijn. Naarmate de tijd verloopt, zien we dat de website van een 2e naar een eerste positie in de zoekresultaten verschuift. Het gele vakje wordt veronderstelt een andere zeer relevante webpagina te zijn, vermoedelijk een subpagina van de offici?le PBS website.

image


Nieuwe features van MSN Search
Ook voegde MSN een serie nieuwe zoekfuncties aan haar zoekmachine toe.

inanchor: een zoekfunctie die uitsluitend resultaten weergeeft waarin de gegeven zoekopdracht voorkomt in de anchortekst van een link. Handige feature om te zien met welke woorden derden naar een website linken. Helaas is de functie momenteel nog niet actief.

filetype: zoek op specifieke bestandsformaten, zoals .pdf of .ppt

inurl: zoek pagina?s die uitsluitend resultaten toont waarbij de zoekopdracht voorkomt in de url.

intitle: idem, maar dan voor de paginatitels

Titel

linkdomain: deze statement vervangt het oude ‘link:’ en geeft een overzicht van alle inbound links verwijzend naar een website, bijv. linkdomain:www.marketingfacts.nl

contains: zoekt pagina?s met links naar documenten van een specifiek bestandstype

 


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Neurale netwerken, dat is een tijd geleden. Zie me nog zitten achter het groen fluoriscerende schermpje. De enen en nullen vlogen voorbij en maar hopen dat die RMSE zo klein mogelijk werd. En waarempel, na een weekend had mijn eerste neurale netwerk het alfabet geleerd!

    Anyway, wie diep in de archieven duikt vind overigens ook de echte startdatum van het bedrijfje genaamd Upstream ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.