Mobile Monday gelanceerd

10 mei 2007, 02:26

Mobile Monday gelanceerdVandaag lanceren wij, Yuri van Geest zelfstandig internet adviseur, Maarten Lens-FitzGerald werkzaam als Director Nieuwe Formats en Strateeg bij RapidSugar en ikzelf Innovatie Manager bij KPN met trots Mobile Monday Amsterdam.

Met MoMo krijgen bezoekers de gelegenheid om in een paar uur tijd op een laagdrempelige, ontspannen, innovatieve en vooral interactieve manier hun kennis en netwerk op het gebied van mobiel internet en multimedia op te bouwen en te onderhouden. Voor merken en bedrijven, voor bureaus en natuurlijk de mobiele industrie zelf. Allen met hun eigen verschillende achtergronden en expertiseniveaus. Elke eerste maandag van de maand wordt MoMo georganiseerd. Waarbij steeds een ander thema op praktisch en theoretisch vlak toegelicht waarbij deelnemers als co-creators worden uitgenodigd real-time mee te denken met de spreker.

Ons eerste event vindt plaats op maandag 4 juni om 15.30, voor de files, in een inspirerende omgeving in Amsterdam waar makkelijk geparkeerd kan worden geparkeerd. Houdt die datum vrij, details volgen later.

Op 19 april is het hier begonnen. Een post over het beginnen van een netwerkborrel voor de mobiele industrie. MoMo Amsterdam is een onderdeel van het wereldwijde Mobile Monday netwerk (actief in meer dan 30 locaties wereldwijd). Wij geloven dat samenwerken essentieel is om de aankomende “wave” naar Mobile Multimedia en Mobile Internet vorm te geven. Samenwerking tussen alle partijen die onderdeel uitmaken van de waarde ervaring van mobiele diensten voor consumenten is essentieel. MoMo Amsterdam wenst een vruchtbare en creatieve voedingsbodem voor de Nederlandse mobiele markt te zijn.

Tijdens elke Mobile Monday zijn er enkele programma onderdelen die terugkomen:

The Dream: hier vertelt één van onze sprekers zijn of haar mobiele droom

The How To: een spreker die een aansprekende mobiele case praktisch toelicht

Inspiratie: een spreker die vanuit een andere discipline naar het thema van de avond kijkt

Demo Dance: er is altijd ruimte voor diverse product demonstraties en voor mobiele start-ups

Hieronder meer over het event, sprekers en partners..

Thema: MoMo 4 juni: Magic 2.0

Wij leven in een wereld waar praktisch alle zaken mogelijk zijn die vroeger alleen aan magiërs werden toegedicht. Zo weten wij tegenwoordig waar anderen zijn en wat ze denken (mobile sociale software, jaiku). Daarnaast kunnen wij nieuwe dimensies zichtbaar maken die voorheen altijd verborgen waren (shotcodes, RFID, barcodes). Toch ervaren wij deze nieuwe diensten niet als magie maar als ingewikkelde technologie. Hierdoor verliezen deze ontwikkelingen bij een groot publiek haar kracht. Op 4 juni willen wij kijken hoe we iedereen het gevoel kunnen geven dat zij een moderne magiër zijn met een krachtige toverstaf: de mobiele telefoon. Niet alleen in woord maar ook in daad. Er zijn drie presentaties op deze MoMo gepland:

Erik de Zwart(Commissaris Sales & Marketing, Tunin.fm, www.mobilaria.com):

Erik is onlangs begonnen bij Mobilaria en is daar verantwoordelijk voor het opzetten van Tunin FM. Een Streaming Mobile Radio concept.

Petteri Koponen (CEO Jaiku, www.jaiku.com ):

Petteri heeft samen met Jyri Engeström Jaiku opgericht in 2006. Petteri gaat zijn visie delen over zaken als Presence Messaging, Social Peripheral Vision and Lifestreaming.

Dennis Hettema(Founder and Creative Director OP3, www.op3.com ):

Dennis is de oprichter en creatief directeur van OP3, het Zweeds/Nederlandse bedrijf achter ShotCodes. Hij zal ons vertellen hoe 2D barcodes een brug vormen naar een verborgen wereld.

Tijdens het event zal gebruik worden gemaakt van een Jaiku backchannel waarbij bezoekers live tijdens de presentatie commentaar kunnen geven en vragen kunnen stellen. Daarnaast verzorgt Mercurius RFID Solutions een RFID oplossing die de beleving van netwerkborrels sterk verbeterd.

Partners die deze launch mede hebben mogelijk gemaakt zijn: Marketingfacts.nl, RapidSugar, Greenberry en Pocketinfo.nl

Speciale dank aan Dennis Hettema voor het opzetten van de relatie met MobileMonday.

Wil je ons event bijwonen of weten wie er kom volg dan even deze link

Mobilista’s Unite!

Raimo (1973), getrouwd en vader van twee dochters en was vóor internet- en UMTS hypes al actief in mobiel. Raimo heeft gewerkt voor Nokia Networks, Nokia Mobile Phones en KPN. Altijd in rollen die gericht waren op innovatie, marketing en sales. Door de jaren heen een sterke visie ontwikkeld over mobiel. Raimo is creatief, strategisch probleemoplossend, gevoelsmens en werkt sterk intuitief. Raimo is partner in SPRXmobile. Hiernaast is Raimo oprichter van Mobile Monday Amsterdam ( www.mobilemonday.nl, 1300+ leden), een netwerkevent voor mobilistas in Nederland. Hij spreekt verder graag over The Mobile Life. Voor meer informatie zie links hieronder: SPRXmobile, Twitter, Del.icio.us, Flickr, , , Email me: info [at] mobminds.com, IM/Gtalk: raimovanderklein [at] gmail.com,

Categorie
Tags

12 Reacties

  media

  Raimo, Yuri en Maarten, complimenten voor wat jullie in korte tijd hebben neergezet. Heel veel succes en uiteraard steunen we dit initiatief van harte!


  10 mei 2007 om 02:33
  Ernstvdploeg

  Raimo, Klasse!


  10 mei 2007 om 02:56
  indira reynaert

  Gefeliciteerd, het is gelukt! Als mijn vakantie nog niet geboekt is kom ik ook!


  10 mei 2007 om 04:45
  Wouter

  Een zeer goed initiatief van Raimo en co. Verwacht er veel van en zal het dan ook op de voet volgen. Veel succes heren!


  10 mei 2007 om 05:10
  Annet

  @Raimo

  Geweldig, ik ben er ook! Ik woon toch om de hoek 😉 Succes allen


  10 mei 2007 om 05:12
  Cock Meerhof

  Hé Raimo, hoe maak je van een netwerkborrel ineens zoveel meer? Gewoon een goed thema bij de kop pakken lijkt een succesfactor. De eerste moet ik overslaan, maar de mobile mondays komen in mijn agenda te staan. Zou ook graag een keer mee willen dromen…


  10 mei 2007 om 05:43
  Raimo

  @Iedereen bedankt..

  Net als iedere start-up hebben wij ook sclaing issues. Inmiddels 73 members! Net maar het maximum aantal mensen verhoogd van 100 naar 150. Of wij het financieel rond gaan krijgen is nog niet zeker. 😉 Anders zelf de drank betalen hehe..


  10 mei 2007 om 06:55
  Sjef Wolters

  What’s next Wiki Wednesday 😉


  10 mei 2007 om 07:41
  media

  Jeetje, is hard gegaan vandaag; gefeliciteerd Raimo!

  What’s next? Erwin Blom stelde vanavond voor om binnenkort Twitter Tuesday te lanceren 😉


  10 mei 2007 om 20:15
  Raimo

  Ja..Heb met Erwin op Twitter het erover gehad. Dachten nu aan een: Twitter Campfire (at the beach) 1.0 sessie.

  Hebben trouwens nu 134 leden en 119 bevestigde bezoekers. Nog 12 plekjes te vergeven…


  11 mei 2007 om 11:26
  vangeest

  Bij deze wil ik iedereen hartelijk danken voor de enorme interesse en positieve woorden. Het is echt fantastisch !

  Twitter Campfire bij tropische dagen lijkt mij een uitstekend plan. Een grootschalige Twitter Flash Mob event waarbij een cultuurshock voor derden niet uit te sluiten is 😉


  11 mei 2007 om 14:59
  Raimo

  @Marco: thanks! :-))


  12 mei 2007 om 20:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!