Mobieltje als DVR afstandsbediening

23 oktober 2005, 06:15

Mobieltje als DVR afstandsbedieningZwiterse consumenten kunnen nu hun DVR via hun mobiel bedienen. Op het schermpje is de electronische programma gids te benaderen, te doorzoeken en direct te programmeren.

De zwitserse mediaconsument kan haar Bluewin TV 300 DVR (200 uur opnametijd) niet alleen in Zwitserland, maar waar ook ter wereld programmeren. Dit via een persoonlijk profiel op de (mobiele) website van Bluewin dat is gekoppeld aan de eigen recorder. Op deze website moet de consument inloggen. Vodafone Live consumenten hebben het nog gemakkelijker: Zij worden direct herkend als ze op de mobiele Bluewin website komen.

In de volgende stap hoef je je recorder niet eens meer te programmeren maar slaat Bluewin alle uitgezonden content centraal zodat je alles wat is uitgezonden kan opvragen. Voor deze service zal Bluewin ongetwijfeld een vergoeding vragen. Je kan dan alles opvragen van afgelopen week, afgelopen maand, afgelopen jaar. En daarna koopt Bluewin de content ook zelf in. En we blijven alles bedienen met onze mobiele telefoon (uiteindelijk zelfs met spraak) zodat de consument geen fundamentele wijzigingen hoeft aan te brengen in het eigen gedrag. Zo evolueert Bluewin tot een persoonlijke portal voor alle content. Dit is een slimme eerste stap van Bluewin.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

6 Reacties

  ErwinVanLun

  @marco: de trackback naar DM europe had ik inderdad opgenomen, maar die verschijnt niet :-s…

  @At: ik zie idd op tvtv.nl… Bedoel je met ‘dit wat je samen met Sony hebt ontwikkeld’ de mobiele toegang? (dat vind ik niet zo snel terug). Ik vind juist die mobiele toegang zo’n mooie stap. Deze stap zal voor de meeste consumenten veel logischer zijn dan de PC bediening. Vanuit de luie stoel kan de consument dan de video met de afstandbediening (=mobiel) blijven programmeren. Anders moet de consument naar boven, PC aanzetten ofwel: ander gedrag. De nieuwe generatie doet dit vast, maar ouderen (veruit de grootste groep) hebben meer hun eigen ritme en wijken daar niet zo snel meer vanaf. Met de bediening via het mobieltje is elke groep tevreden. Ik verwacht daarom dat straks (als over een aantal jaar elk mobieltje dit soort toepassingen gemakkelijk aankan) de meeste mensen het mobieltje gaan gebruiken voor bediening van ’televisie’.


  23 oktober 2005 om 07:38
  at

  Erwin inderdaad. Mobiele toegang en communicatie met de PVR in een zéér geavanceerde zelfdenkende vorm. tvtv.nl is de middleware.


  23 oktober 2005 om 07:47
  Remi

  Interessante ontwikkeling, ben benieuwd of dit gaat aanslaan.

  Zijn er eigenlijk al mobieltjes die automatisch overschakelen op dect als je thuis bent? Lijkt me best makkelijk om gewoon één toestel te hebben waarmee je mobiel belt als je niet thuis bent en waarmee je als je thuis bent goedkoper belt via je vaste lijn. Bovendien heb je dan je contactpersonen en dergelijke op één plaats staan. Of is dit er al en loop ik weer hopeloos achter de feiten aan?


  23 oktober 2005 om 08:30
  ErwinVanLun

  @Remi. Volgens mij is het er ook nog niet. Er zijn wel al smartphones waarmee we mobiel via Skype kunnen bellen, bvb via ons draadloze thuisnetwerk, maar wat ik van begrepen heb is de kwaliteit daar nog niet voldoende goed van. Daarnaast verbreekt de verbinding als je het huis (de WIFI bereik) verlaat want je zou dan moeten overschakelen op een andere WIFI access point, op GPRS/UMTS of nog iets anders. Dit is 1 van de tekortkomingein in het hudige IP protocol (versie 4) dat nooit is ontworpen voor mobiele devices. De nieuwe versie van dit protocol (versie 6) lost dit wel op maar ik heb ook al begrepen dat er allerlei flexibele workarounds aankomen voor versie 4. Ik ben ook geen expert op dit gebied maar volgens mij komt er al aan en zijn er alleen nog wat technische hobbels te nemen. Iemand nog meer info?


  23 oktober 2005 om 12:53
  venturo

  Er zijn al hybride telefoons die deze (wifi) mogelijkheden hebben.


  23 oktober 2005 om 13:16
  ErwinVanLun

  @Albert: maar schakelen die ook automatisch om? Als je dus met je mobiel in je auto met iemand aan het bellen bent, de auto stopt en uitstapt, schakelt de mobiel dan – terwijl je blijft spreken – ongemerkt over op het draadloze WIFI netwerk van thuis (of een hotspot)?


  23 oktober 2005 om 14:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!