MKB en Internet komt met lokale startpagina’s

MKB en Internet komt met lokale startpagina’s

De stichting MKB en Internet lanceert voor elke Nederlandse plaats een startpagina met door bewoners geschreven lokaal nieuws, een overzicht van websites met een mkbOK-keurmerk en een zoek-machine. De eerste versie van een lokale startpagina gaat in de kerstvakantie online aldus Emerce.

Startpagina of Trefpunt 2.0?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dat ze 250 keurmerk houders hebben is natuurlijk geweldig, echter zijn er al verschillende soortgelijke initiatieven van lokale portals met een zelfde soort (consumer generated media) insteek. Mensen motiveren om zelf content te gaan genereren in een dergelijk platform is een van de moeilijkste dingen die er is, en ik betwijfel het zeer sterk of dit daarom ook gaat werken. Ik zou zeggen zorg er voor dat je nog eens 250 nieuwe keurmerk houders erbij krijgt en het MKB op internet beter zichtbaar maakt, daar is er namelijk nog wel veel te weinig van. Ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest.

  geplaatst op
 • Juist die consumer generated content zal ze idd de das omdoen.

  De hoeveelheid content zal IMHO uiterst karig zijn en bovendien door maar een klein aantal bezoekers worden gegenereerd.

  Je krijgt ook te maken met content die je, als je zo'n portaal er qua taalgebruik nog een beetje fatsoenlijk uit wil laten zien, toch moet redigeren en modereren. En dan ben je met 250 portals wel even zoet..

  geplaatst op
 • Ik geloof sterk in lokale portals, maar ik snap de link met internet-zakendoen (waar mkbOK zich toch op richt) niet. Het voordeel van zakendoen via internet is juist dat het niet plaatsgebonden is. Ik zie op Emerce dat ook Thuiswinkel.org dat argument gebruikt en niet samen zal werken met mkbOK. Jammer, want als de consument ergens geen behoefte aan heeft is het wel aan een janboel van website-keurmerken en -keurmerkjes. Aangezien ook MKB Nederland niet met het mkbOK-keurmerk wil samenwerken, zou ik me als stichting eerst toch nog even bij mezelf te rade gaan. Het lijkt me allemaal een beetje teveel opgezet uit commercieel/publiciteits-oogpunt en te weinig vanuit MKB-belangen. Bekijk ook eens de site van de stichting. De statuten reppen over een bestuur en een Raad van Toezicht, maar wie daar dan wel in mogen zitten blijft een raadsel.

  Verder vraag ik me net als Arnout af waar de Stichting naar toe wil. Is het nou een MKB-stichting of willen ze een internet-uitgever worden? Van de site:

  De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:websitekeurmerk
  - advisering, ondersteuning en begeleiding van het MKB op internet
  - organiseren van cursussen, workshops en lezingen
  - uitgifte van een de Nieuwsbrief over internet en het MKB
  - kosteloos ter beschikking stellen van het mkbOK Website Keurmerk


  .. en blijkbaar ook door zich te storten in de wereld van weblogs en netwerken? Ik blijf het een merkwaardige stichting vinden die ik vooralsnog met gefronsde wenkbrauwen bekijk.

  @Bas - bij een een goed aangepakt en een beetje grootschalig opgezet initiatief zal de moderatie niet al teveel problemen opleveren. Er zullen genoeg mensen zijn die vrijwillig als lokale beheerder op willen treden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.