Je bekijkt een artikel van Teamleader
partner

Minder werken en meer bereiken met automatiseringssoftware #adv

27 september 2016, 08:30

Work hard, play hard is het motto van veel professionals in de branche, maar is dat in de realiteit wel haalbaar en zinvol?

Één op de drie professionals geeft aan dat zijn huidige werk-privébalans verre van ideaal is. De helft heeft zelfs het gevoel dat het leven alleen nog maar om werken draait. Is ieder gewerkt uur wel productief en even zinvol?

Onderzoeksbureau iVOX heeft in opdracht van Teamleader onderzoek gedaan naar tijdsbesparing onder eigenaren en managers (in dit artikel aangeduid als ‘professionals’) van Nederlandse bedrijven met 2 tot 50 werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat de tijd die aan administratie en facturatie wordt besteed, ten koste gaat van opleiding en langetermijnstrategie. Werken tot je erbij neervalt lijkt daarom op lange termijn alles behalve constructief.

Een typische werkweek

De gemiddelde werkdag start om 8:00 uur en eindigt om 18:54 uur. 38 procent van de professionals heeft het gevoel dat werkweken geen duidelijk begin of eind hebben, omdat zij ook in het weekend doorwerken. 84 procent van hen werkt ten minste één avond per week. De gemiddelde werkweek telt volgens de ondervraagden zelf 45,5 uur, waarvan de professionals 25,5 uur daadwerkelijk op kantoor zijn.

Wordt er ieder uur productief gewerkt en zinvol werk geleverd? Volgens de professionals wordt er ’teveel’ tijd besteed aan administratie (68 procent), facturatie (34 procent) en offertes (32 procent). Er is [daardoor] te weinig tijd voor het volgen van opleidingen en nadenken over langetermijnstrategieën en innovatie. Zes op de tien professionals geeft aan dat er ook meer tijd gestoken zou moeten worden in netwerken.

Uit balans

Meer dan de helft van de ondernemers in Nederland heeft het gevoel dat hun leven alleen nog maar draait om werken. 44 procent van de ondervraagden ligt ’s nachts zelfs wakker van het werk en 40 procent geeft aan dat het werk hen belet om tijd door te brengen met familie en vrienden. Bijna de helft van de Nederlandse professionals wil in de toekomst minder werken dan nu. De kans dat dat ook gaat lukken is volgens deze groep slechts 57 procent. Tegelijkertijd heeft 66 procent van de ondervraagde professionals de ambitie om met zijn/haar bedrijf te willen groeien. Drie op de tien geeft daarbij aan dat hij er onvoldoende in slaagt om de benodigde resources (tijd, geld en mensen) vrij te maken om die ambities ook te realiseren.

Recap: professionals werken meer dan de voorgeschreven veertigurige werkweek, missen belangrijke gebeurtenissen als begrafenissen en bruiloften en zijn vooralsnog niet altijd in staat om hun ambities te realiseren.

We kunnen concluderen dat ieder gewerkt uur niet even productief of zinvol is.

Automatiseer die processen

In de resultaten van het onderzoek valt duidelijk een onderscheid te maken tussen professionals die gebruikmaken van automatiseringssoftware en zij die dat niet doen. Degenen die hier gebruik van maken, geven opvallend vaker aan dat hun werkweek echt pas begint op maandagochtend (67 procent versus 45 procent) terwijl professionals die geen gebruikmaken van dit soort tools het gevoel hebben dat werkweken in elkaar overlopen zonder duidelijke pauze.

De helft van de bedrijven maakt al gebruik van pakketten voor procesautomatisering. 56 procent van hen geeft aan dat deze software hun werklast verlaagt. Productiviteitstools geven je extra tijd die je kunt investeren in de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.

Ben jij klaar voor een avond met het gezin en een ononderbroken weekend? Doe mee aan de Truth of Dare! Ga naar detijdstrijd.nl en leer je waar jouw kansen en struikelblokken liggen om meer tijd over te houden.

Teamleader CRM: one overview for all your customer data. Easy to use, accessible at any time and at any place. Our tool allows you to online manage your customers, send invoices and easily plan projects to help you speed up your administration. Have a question? We are here to help!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!