Microsoft start grootste campagne ooit

18 april 2005, 16:19

Microsoft start grootste campagne ooitOnder de naam Start something start Microsoft de grootste campagne in haar geschiedenis met als doel extra verkopen van Windows XP. Voor de 15 maanden durende campagne in 11 landen zijn 51 tv-spotjes, 39 advertenties voor gedrukte media en 250 online advertenties gemaakt.

Startsomethingpc.com bevat inmiddels een teaserfilmpje en een rssfeed. Ook windows.com is inmiddels geheel in lijn met de campagne gebracht. Centraal staat het gebruik van Windows XP door verschillende gebruikers. Later in de campagne zullen ook de Tablet PC en Media Center onder de aandacht worden gebracht.

Hoewel Apple met een marktaandeel van enkele procenten niet een echt serieuze concurrent genoemd kan worden, valt de start van de campagne van Microsoft samen met de introductie van Apple nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.4 Tiger.

Bron: Microsoft Watch

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!