Metasearchengine Gada gelanceerd

11 oktober 2005, 04:00

imageChris Pirillo heeft de beta-versie van Gada.be online gezet. Een metasearch-engine met een behoorlijk aantal handigheden:

 • Je kunt je zoekwoord als subdomein in de url opgeven (marketingfacts.gada.be), hetgeen je weer ??n klik scheelt. Erg handig en het zal mij niet verbazen als andere partijen dit gaan overnemen.
 • Plak /opml achter de url en je hebt een automatische feed van de zoekresultaten.
 • Plak /n achter de url en je zoekt enkel in de categorie news.

Neem zeker even een kijkje. De hele interface is erg handig en zeker niet alleen voor mobiele telefoon een plezier om mee te werken.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  nikao

  de site en search zijn wel erg traag bij mij nu..


  11 oktober 2005 om 04:32
  nikao

  hmm ze geven het zelf ook al aan op de site;

  Why does gada.be move slow sometimes?

  Remember, we’re pulling in results from all across the Web for you. We’re often restricted by the speed of other servers, not our own. That said, we’re constantly working on ways to render the results faster for you – especially if we have recently cached content for your query.


  11 oktober 2005 om 04:34
  yvoschaap

  Dus ze jatten alle content van andere zoekmachines, gooien het op 1 pagina’s, doen er google ads op, en je hebt een plaatsje op deze site. Erik heeft toevallig geen vriendje daar zitten?

  De genoemde ‘handige functies’ zie ik totaal niet als een verbetering.


  11 oktober 2005 om 06:45
  yvoschaap

  Dit stukje had over Chris Pirillo moeten gaan, die blijkbaar de meester is om een productje te lanceren waar hele groepen compleet achter staan omdat het zo’n ‘goed idee’ is (hele goede mailing list?!). Zoals ik het al zei, ik zie het niet. Maar bij trackbacks op zijn log (zie posting) staan hele groupie verhalen.


  11 oktober 2005 om 07:04
  Fred

  ’t is ook nooit goed. …


  11 oktober 2005 om 07:21
  evroekel

  @Yvo: Nee, ik heb geen vriendje bij Gada zitten. Als dat het geval was had ik dit niet gepost.

  @Anders: het lijkt mij dat partijen als Google vrij gemakkelijk Gada kan uitsluiten in hun eigen resultaten om de vervuiling die jij beschrijft te voorkomen.

  @Yvo/Anders: Bekijk het nu ook eens van de andere kant; Ik kan als gebruikers met één druk op de knop het resultaat bekijken van meerdere zoekmachines, als daar nu nog eens een stukje intelligentie over heen ging (ontdubbeling etc.) dan ben ik als gebruiker tevreden.

  @Fred: Daar sluit ik mij helemaal bij aan.


  11 oktober 2005 om 08:37
  evroekel

  Zeker, bedankt kende ik nog niet.


  11 oktober 2005 om 18:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!