Metasearchengine Gada gelanceerd

Metasearchengine Gada gelanceerd
, ING Groep
@evr

imageChris Pirillo heeft de beta-versie van Gada.be online gezet. Een metasearch-engine met een behoorlijk aantal handigheden:

 • Je kunt je zoekwoord als subdomein in de url opgeven (marketingfacts.gada.be), hetgeen je weer ??n klik scheelt. Erg handig en het zal mij niet verbazen als andere partijen dit gaan overnemen.
 • Plak /opml achter de url en je hebt een automatische feed van de zoekresultaten.
 • Plak /n achter de url en je zoekt enkel in de categorie news.

Neem zeker even een kijkje. De hele interface is erg handig en zeker niet alleen voor mobiele telefoon een plezier om mee te werken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • de site en search zijn wel erg traag bij mij nu..

  geplaatst op
 • hmm ze geven het zelf ook al aan op de site;

  Why does gada.be move slow sometimes?

  Remember, we're pulling in results from all across the Web for you. We're often restricted by the speed of other servers, not our own. That said, we're constantly working on ways to render the results faster for you - especially if we have recently cached content for your query.

  geplaatst op
 • Dus ze jatten alle content van andere zoekmachines, gooien het op 1 pagina's, doen er google ads op, en je hebt een plaatsje op deze site. Erik heeft toevallig geen vriendje daar zitten?

  De genoemde 'handige functies' zie ik totaal niet als een verbetering.

  geplaatst op
 • Sterker nog, alle zoekresultaten - bv http://marketing.gada.be/ - duiken weer in de Google index. De zoveelste zoekmachine-vervuiler dus, waardoor je zoekresultaten volgestopt raken door.. andere zoekresultaten. Ik heb het niet op dit soort grapjassen, en hoop dat Google dat soort vervuilers een pagerank-penalty geeft op al hun serps.

  Wat de functionaliteit betreft: het duurt tamelijk lang en door de reclame wordt het 1 grote aanfluiting. Kijk nogmaals eens op http://marketing.gada.be/ en maak dan je browserscherm in de breedte kleiner... je moet je eerst door anderhalf scherm aan reclames waden voordat je de eerste resultaten tegenkomt.

  Naja, genoeg gezeur, het principe is heel aardig en kansvol maar de uitvoering teleurstellend.

  geplaatst op
 • Dit stukje had over Chris Pirillo moeten gaan, die blijkbaar de meester is om een productje te lanceren waar hele groepen compleet achter staan omdat het zo'n 'goed idee' is (hele goede mailing list?!). Zoals ik het al zei, ik zie het niet. Maar bij trackbacks op zijn log (zie posting) staan hele groupie verhalen.

  geplaatst op
 • @Yvo: Metasearch engine maken per definitie gebruik van de resultaten van andere zoekmachines, negatief gezien kun je dat jatten noemen.

  Desondanks kunnen deze partijen door de resultaten te vergelijken soms een hogere kwaliteit leveren dan de individuele partijen, hoewel het laatste woord hierover ongetwijfeld nog niet gezegd is.

  Afgezien daarvan zitten er in Gada feature die ik bij de grotere jongens nog mis.

  geplaatst op
 • 't is ook nooit goed. ...

  geplaatst op
 • @Yvo: Nee, ik heb geen vriendje bij Gada zitten. Als dat het geval was had ik dit niet gepost.

  @Anders: het lijkt mij dat partijen als Google vrij gemakkelijk Gada kan uitsluiten in hun eigen resultaten om de vervuiling die jij beschrijft te voorkomen.

  @Yvo/Anders: Bekijk het nu ook eens van de andere kant; Ik kan als gebruikers met één druk op de knop het resultaat bekijken van meerdere zoekmachines, als daar nu nog eens een stukje intelligentie over heen ging (ontdubbeling etc.) dan ben ik als gebruiker tevreden.

  @Fred: Daar sluit ik mij helemaal bij aan.

  geplaatst op
 • Erik mag ik je nog op http://www.rollyo.com/ wijzen. Iets wat echt orgineel is, en goed werkt!

  geplaatst op
 • Zeker, bedankt kende ik nog niet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.