Merknaam Microsoft goed voor 62 miljard dollar

Merknaam Microsoft goed voor 62 miljard dollar
Het onderzoeksbureau Millward Brown deed onderzoek naar de honderd meest waardevolle merken ter wereld. Door onderzoeksgegevens onder 650.000 consumenten te combineren met financiële gegevens van de merken en hun potentie, werd de lijst samengesteld.

De top 10 van merken en hun waarde in miljard dollars:
 1. Microsoft - $62,0
 2. General Electric - 55,8
 3. Coca-Cola - 41,4
 4. China Mobile - 39,2
 5. Marlboro - 38,5
 6. Wal-Mart - 37,5
 7. Google - 37,4
 8. IBM - 36,1
 9. Citibank - 31,0
 10. Toyota - 30,2
In de complete top 100, die ik met enige moeite kon vinden op finfacts, staat één Nederlands bedrijf te weten ING Groep goed voor een merkwaarde van 6,35 miljard dollar.

Opvallende onbekende in de lijst is China Mobile (plaats 4). Nigel Hollis, chief global analist bij MB, gaat op zijn weblog hier nader op in en stelt dat in de toekomst meer Chinese merken in de lijst zullen verschijnen. Met de enorme potentie die daar nog ligt, verbaas ik mij hier zeker niet over.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Kijk dat krijg je als je de feeds een voor een naloop. Emerce geeft nog een aanrdige toevoeging en dat is dat in de top 10 van technologiebedrijven behalve Google alleen ook Yahoo voorkomt. Maar andere internetbedrijven scoren juist erg laag: eBay staat op 38 en Amazon op 78.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.