Merkbewustheid van kinderen begint al op leeftijd van twee jaar

9 april 2003, 06:37

Kinderen kiezen bewust voor bepaalde merken op een veel jongere leeftijd dan werd aangenomen. Al met twee jaar kennen ze hun favoriete merken en kunnen ze hun voorkeur aan de winkelende ouder duidelijk maken. Dit blijkt uit onderzoek van McNeal & Kids.

Jim McNeal kunnen kinderen tussen de 36 en 42 maanden al onderscheid maken tussen merkimago`s als `cool` en `smart`. Ze kennen merken als Toys `R` Us, Gap en Coca-Cola van de televisie en van hun ouders.

Zelfs in China kan een groot aantal kinderen de M van McDonald`s eerder schrijven dan hun eigen naam. Kleine kinderen zijn zeer beinvloedbaar en wisselen snel van voorkeur. Ze worden steeds eerder groot en hun winkelgedrag (via hun ouders) wijkt weinig af van dat van oudere kinderen. Momenteel is de invloed van kinderen tussen de 3 en 5 op de gezinsaankopen even groot als die van kinderen van 5 jaar en ouder in afgelopen decennia. Ze spelen ook met speelgoed dat in het verleden voor een oudere doelgroep bestemd was en hebben verstand van informatievergaring, technologie en merkreclame. Kleine kinderen zijn uiterst gevoelig voor totaalervaringen rondom een merk en vallen vooral op `fun`.

Bron:

Adweek

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!