Meetbare kwaliteit van internetdienstverlening

Meetbare kwaliteit van internetdienstverlening

Producten die internetaanbieders leveren zijn niet altijd even transparant. Het KWINT-rapport TransParameters (pdf) wil daar verandering in brengen. Het bevat een lijst met kwaliteitsindicatoren waaraan een internetdienst getoetst kan worden. Deze Trans-Parameters zijn met ondersteuning van TNO van meetmethoden voorzien.

Voor geinteresseerden is er een workshop over dit onderwerp op 9 september 2004 in Den Haag.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • "Indernetdiensten", lekker vage term van die rapportboeren. Blijkt dat er gewoon ISP's wordt bedoeld. Elke andere vorm van dienstverlening middels, op of via internet wordt volledig buiten beschouwing gelaten.

  En dat de diensten van ISP's gewoon kwantificeerbaar zijn is niet zo bijzonder, daar zijn al tal van vergelijkingssites voor opgericht, die bovendien waardevoller informatie geven. Waar het rapport zich drukmaakt over bv klachtafhandelingsprocedures, wachttijden bij helpdesks etc, kun je bij die sites gewoon nagaan of er uberhaupt veel of weinig klachten zijn. Lijkt me toch een stukje belangrijker, maar over dat soort informatie heeft het rapport het niet. Technocraten door de bocht.

  geplaatst op
 • Welke alternatieven zijn er voor het toetsen van een internetdienstverlening? En dan bedoel ik het toetsen van de kwaliteit van een website, een online adviesmodule, etc?

  Ken(de) eigenlijk alleen KZA Web Testing Solution. Iemand suggesties?

  Links over web tests:
  http://www.mediafact.nl/links/links.php?cat=40

  geplaatst op
 • Interessant onderwerp, maar vinden we vanuit marketing-communicatie bekeken eigenlijk belangrijke aandachtspunten om te testen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.