Meeste internetters minder dan minuut op website

28 juni 2003, 14:21

Internetters zijn ongeduldig. Na het gebruik van een zoekmachine worden zelden meer dan drie resultaten aangeklikt, blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Het is voor bedrijven dus van belang dat ze een ‘hoge klassering’ krijgen bij zoekmachines. Dit meldt de BBC.

Ook wanneer de internetter eenmaal op een site is beland, duurt het verblijf niet lang. Vier op de vijf websurfers brengt minder dan een minuut door op een site. De hoofdconclusie van het Amerikaanse onderzoek is dat mensen snel gefrustreerd raken en websites in een oogopslag beoordelen.

Het onderzoek analyseerde 450.000 opdrachten bij zoekmachine Alltheweb.com over een periode van 24 uur. De helft van de gebruikers keek slechts naar het eerste resultaat, 80 procent stopte na drie resultaten. De tweede pagina met resultaten trok nog 19 procent, de derde 10 procent.

Een andere conclusie is dat internetters bij het bezoeken van een nieuwe site onmiddellijk beslissen of ze daar willen blijven of niet. Websites weten niet meer dan eenvijfde deel van de internetgebruikers langer dan een minuut vast te houden.

Bron:

ANP nieuws

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!