Meer online diensten banken mogelijk

4 april 2003, 13:24

Banken doen er goed aan hun dienstenpakket via internet uit te breiden met extra diensten, vindt het Britse marktonderzoeksbureau Datamonitor.

De groep klanten die online gebruikmaken van de diensten van geldinstituten, is inmiddels groot en ervaren genoeg om meer geavanceerde diensten rendabel te laten zijn.

Dit jaar maken naar schatting 60 miljoen Europeanen gebruik van online diensten van banken. In 2002 waren dat er nog maar 23 miljoen. In 2007 zal het aantal zijn gegroeid tot 84 miljoen, zo de verwachting van Datamonitor.

In absolute aantallen zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste landen als het gaat om online bankieren. Per hoofd van de bevolking lopen Zweden en Finland voorop. Meer dan 40% van de bewoners van die landen handelt zijn bankzaken online af.

Volgens onderzoeksbureau Forrester Research zal het aantal online bankierende Europeanen in 2007 zelfs ruim verdubbeld zijn naar 130 miljoen mensen. Hetzelfde bureau heeft berekend dat dit jaar 4,9 miljoen Nederlanders hun bankzaken online afhandelen. In 2007 zal het naar verwachting gaan om 6,8 miljoen. Volgens een Forrester-analist maakten online bankierders eind vorig jaar 37% van alle Europese internetgebruikers uit.

?In de afgelopen twee jaar is hun aantal verdubbeld. Dat komt omdat banken hun service hebben verbeterd en internetbankieren sterk is gepromoot.? In Nederland is de penetratie van internetbankieren in 2002 met 60% toegenomen, mede dankzij de inspanningen van ABN Amro op dat vlak, aldus Forrester.

Bron:

http://www.sales-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    rerere

    <meta name=”robots” content=”noindex”>


    18 juni 2009 om 11:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!