Marktplaats.nl lanceert Intoko.com in buitenland

3 november 2003, 21:14

Marktplaats.nl lanceert vandaag haar buitenlandse website Intoko.com. Er wordt begonnen in Spanje en Duitsland onder de namen www.intoko-es.com en www.intoko.de. Naar verwachting gaat men nog dit jaar ook in Engeland, Canada en Turkije van start.

Met de overname van de veilingen van QXL Ricardo maakt Intoko.com de komende weken een vliegende start in Spanje en Duitsland. In Duitsland kon Ricardo.de de concurrentie met veilingsite Ebay niet aan. In Spanje kon QXL.es niet opboksen tegen de internetedities van de kranten. Ricardo.de en QXL.es zijn onderdeel van QXL Ricardo, een aan de beurzen van Londen en Frankfurt genoteerde onderneming.

Marktplaats.nl vindt dat Intoko.com in een behoefte voorziet. De 24/7 online advertentiekrant heeft andere mogelijkheden dan een veilingsite. Belangrijkste verschil is dat men ook advertenties kan plaatsen waarin men iets zoekt. Bovendien is Intoko.com meer dan een handelsgemeenschap. Men kan er ook contact maken, advies vragen, werk zoeken en gedichten en gedachten plaatsen of lezen.

Intoko.com is een laagdrempelige site van en voor iedereen. Alle advertenties worden gecontroleerd. De website oogt degelijk en eenvoudig, maar is vooral overzichtelijk en snel. Marktplaats.nl verwacht dat veel buitenlanders in Nederland en Nederlanders in het buitenland gebruik zullen maken van Intoko.com.

Marktplaats.nl en Intoko.com zijn dochterondernemingen van Het GOED, een keten van kringloopwinkels (www.hetgoed.nl). Het GOED is een commerci?le onderneming met een idealistische grondslag en bestaat inmiddels 21 jaar. Marktplaats.nl is in 1999 opgericht door Ren? van Mullem. Inmiddels is de website winstgevend en werken er 65 mensen. Zij controleren de advertenties, beantwoorden vragen en werken continue aan verbetering van de dienstverlening.

www.marktplaats.nl

www.intoko.com

www.intoko-es.com

www.intoko.de

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!