Marktplaats.nl boos wegens misleiding

11 oktober 2005, 08:13

Moet eerlijk zeggen dat ik me al verbaasde over het bericht dat veilingsite Marktplaats gebruik zou maken van spyware Cydoor. Marktplaats.nl is nu ook boos op de website online-oplichting.nl wegens het verspreiden van onzorgvuldige berichtgeving. “Afgelopen vrijdag plaatste de website een bericht op haar site en verspreidde zij een persbericht waarin Marktplaats.nl volstrekt ten onrechte werd beschuldigd van het inzetten van spyware,” zo is te lezen in een verklaring van Marktplaats.nl (via: NU.nl).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  neoMagic

  Inderdaad een opmerkelijke kwestie dit… Op online-oplichting.nl valt te lezen: “Door nietsvermoedend akkoord te klikken voor de licentie-overeenkomst, geven gebruikers toestemming om hun gedrag vast te laten leggen door derden, die daar geld mee willen verdienen”. Een licentie-overeenkomst houdt volgens mij dat je een brok(je) software download, maar voor zover ik weet is daar geen sprake van bij Marktplaats.nl, ben dus heel benieuwd waar dat spyware dan te vinden zou moeten zijn… heeft iemand hier daar misschien ervaring mee?


  11 oktober 2005 om 09:02
  neoMagic

  Dat was te verwachten… wel netjes van ze op zich, maar de volgende keer moeten ze het artikel misschien eerst maar even goed checken, want het heeft toch wat stof doen opwaaien.


  11 oktober 2005 om 12:55
  Debby Moore

  Geachte aanvrager.

  Mortgage Credit Finance biedt momenteel een lening tegen betaalbare prijs tarief van 3% rente. Elke belanghebbende moet gelieve ons te contacteren e-mail: customerdesktops@outlook.com

  Contacteer ons voor meer aanvraagformulier.

  Bedankt

  Mevrouw Debby Moore


  16 februari 2016 om 11:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!