• Mobile
    wordt gesponsord door

Marktplaats clustering en videosearch op vernieuwd Zoeken.nl

Marktplaats clustering en videosearch op vernieuwd Zoeken.nl

Vanaf vandaag biedt Zoeken.nl gebruikers de mogelijkheid om ‘geclusterd’ te zoeken naar advertenties op Marktplaats.nl. Gelijktijdig heeft de zoekmachine een videozoekdienst gelanceerd en de clustertechnologie fors uitgebreid.

Vanaf de homepage kunnen gebruikers direct een zoekopdracht geven naar advertenties op Markplaats.nl. De clustertechnologie van Zoeken.nl analyseert en organiseert de gevonden zoekresultaten en geeft deze weer in een overzichtelijke menustructuur (clusters). Hierdoor kunnen de gewenste advertenties sneller gevonden worden. Ook onderaan de resultaten van de websearch worden relevante advertenties van Marktplaats getoond, indien deze beschikbaar zijn. Voor deze integratie is een overeenkomst gesloten met Marktplaats.nl.

Met de videozoekdienst kan de gebruiker zoeken naar websites met videobestanden in AVI, MPEG, Quicktime, Windows Media, Real of Flash formaat. De meta-zoektechnologie van Zoeken.nl doorzoekt hiervoor meerdere bronnen zoals Yahoo Video, Singingfish en Truveo. De clustertechnologie wordt ook hier toegepast.

De clusters waren voorheen alleen beschikbaar bij het zoeken naar webpagina’s. Behalve bij de twee nieuwe zoekdiensten worden de MP3-resultaten nu ook geclusterd weergegeven. De techniek is aangepast waardoor niet meer met frames wordt gewerkt. Hierdoor zijn de resultatenpagina’s gebruiksvriendelijker en sneller toegankelijk geworden. Verder krijgen gebruikers meer mogelijkheden om gerichter te zoeken. Een compleet overzicht van de nieuwe functies is te vinden op http://www.zoeken.nl/nieuw.

Jan-Willem Tusveld, directeur en oprichter van Zoeken.nl: “Vanaf de introductie in april 2005 is het bezoek sterk gestegen. Afgelopen maand hadden we 820.000 unieke bezoekers. Ons doel voor 2006 is om de naamsbekendheid te verhogen en onze gebruikers nog meer aan ons te binden. Hiervoor zal in het tweede kwartaal van dit jaar een marketing offensief worden gestart met inzet van bladen, internet en radio. We blijven innoveren met als doel een zoekdienst neer te zetten die betere resultaten levert en meer toegevoegde waarde biedt dan de concurrentie. Met de recente innovaties denken we wederom in deze opzet geslaagd te zijn.”

Bron: Persbericht Zoeken.nl


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.