Marktplaats clustering en videosearch op vernieuwd Zoeken.nl

28 februari 2006, 10:32

Vanaf vandaag biedt Zoeken.nl gebruikers de mogelijkheid om ‘geclusterd’ te zoeken naar advertenties op Marktplaats.nl. Gelijktijdig heeft de zoekmachine een videozoekdienst gelanceerd en de clustertechnologie fors uitgebreid.

Vanaf de homepage kunnen gebruikers direct een zoekopdracht geven naar advertenties op Markplaats.nl. De clustertechnologie van Zoeken.nl analyseert en organiseert de gevonden zoekresultaten en geeft deze weer in een overzichtelijke menustructuur (clusters). Hierdoor kunnen de gewenste advertenties sneller gevonden worden. Ook onderaan de resultaten van de websearch worden relevante advertenties van Marktplaats getoond, indien deze beschikbaar zijn. Voor deze integratie is een overeenkomst gesloten met Marktplaats.nl.

Met de videozoekdienst kan de gebruiker zoeken naar websites met videobestanden in AVI, MPEG, Quicktime, Windows Media, Real of Flash formaat. De meta-zoektechnologie van Zoeken.nl doorzoekt hiervoor meerdere bronnen zoals Yahoo Video, Singingfish en Truveo. De clustertechnologie wordt ook hier toegepast.

De clusters waren voorheen alleen beschikbaar bij het zoeken naar webpagina’s. Behalve bij de twee nieuwe zoekdiensten worden de MP3-resultaten nu ook geclusterd weergegeven. De techniek is aangepast waardoor niet meer met frames wordt gewerkt. Hierdoor zijn de resultatenpagina’s gebruiksvriendelijker en sneller toegankelijk geworden. Verder krijgen gebruikers meer mogelijkheden om gerichter te zoeken. Een compleet overzicht van de nieuwe functies is te vinden op www.zoeken.nl/nieuw.

Jan-Willem Tusveld, directeur en oprichter van Zoeken.nl: “Vanaf de introductie in april 2005 is het bezoek sterk gestegen. Afgelopen maand hadden we 820.000 unieke bezoekers. Ons doel voor 2006 is om de naamsbekendheid te verhogen en onze gebruikers nog meer aan ons te binden. Hiervoor zal in het tweede kwartaal van dit jaar een marketing offensief worden gestart met inzet van bladen, internet en radio. We blijven innoveren met als doel een zoekdienst neer te zetten die betere resultaten levert en meer toegevoegde waarde biedt dan de concurrentie. Met de recente innovaties denken we wederom in deze opzet geslaagd te zijn.”

Bron: Persbericht Zoeken.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  henk meijer

  eenzame mensen


  18 oktober 2013 om 12:35
  h.meijer

  ikwil een zamme mensen bezoeken omgeving arnhem


  18 oktober 2013 om 12:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!