Marketingplaza failliet!?

15 april 2004, 15:44

Net nu we er met z’n allen weer een beetje in geloven lijkt het er op dat een van de internetpioniers Marketingplaza (voorheen OLM) (o.a. smulweb, reisweb en sportweb) failliet te zijn. De site(s) zijn offline gehaald zodat ik vooralsnog nergens een bevestiging heb kunnen lezen.

Update:

Faillisement is inmiddels via verschillende bronnen bevestigd.

Wel lullig dat als je via Ilse zoekt op Marketingplaza, je vervolgens te lezen krijgt dat ze wegens toenemende activiteiten op zoek zijn naar kandidaten voor smulwebbeheer.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

23 Reacties

  at

  hebben ze het nog lang volgehouden toch? ken bedrijven die daar de boot mee ingaan als het zo is. blijft pechweb over 🙂


  15 april 2004 om 16:58
  Frank

  jee, wat jammer. Smulweb was voor mij toch wel een baken in de keuken 🙂 De communities vond ik ook een erg sterke band hebben met elkaar.


  16 april 2004 om 06:13
  Jeroen

  Mijn kindjes zijn alweer uit de lucht 🙁 Om precies te zijn: Voor de zesde keer zijn de communities failliet gegaan. Helaas ken ik nog een iemand die er werkte. Heel erg vervelend voor hem.

  Morgenavond allemaal even kassa kijken, dit uit zeeeer betrouwbare bron 😉


  16 april 2004 om 11:24
  Jannie

  “Als ik reacties lees zoals op Annabee dan vraag ik mij serieus af hoe het kan dat een ‘succesvolle’ community als smulweb niet draaiend is te houden. “

  Ik heb begrepen dat er voldoende geld verdiend werd, maar dat het bedrijf is leeggezogen door het moederbedrijf FinancialPlaza.


  17 april 2004 om 09:16
  Jeroen

  Smulweb had ruim 5000 bezoekers per dag en voor zover bekend de grootste receptendatabase (250.000 recepten) ter wereld.

  Het probleem is niet zo zeer dat dat niet te verkopen is. Het probleem zit in alle (juridische) structuren die verzonnen zijn. Daardoor is bijvoorbeeld een zeer ondoorzichtig eigendoms verhaal ontstaan en zijn alle communities aan elkaar gekoppeld waardoor het niet zo maar mogelijk is bijvoorbeeld alleen smulweb over te nemen.

  Het is een lastig verhaal. Ook ik heb wel eens overwogen het geheel over te nemen, maar dat gaat helaas niet zo gemakkelijk. Andere oud collega’s zijn hier ook mee bezig geweest maar het zit te complex en dus te riskant in elkaar voor een kleine partij.

  Over het leegzuigen: dat is een van de constructies die bedrijven nu eenmaal verzinnen om te voorkomen dat het moeder bedrijf mee gaat. SmulWeb bracht nu eenmaal minder op dan dat het kostte en dan moet je vroeg of laat toch een keuze maken. Er zijn modellen om een dergelijk initiatief winstgevend te krijgen, maar daar is Nederland misschien toch te klein voor.

  We zullen wel zien hoe het allemaal gaat aflopen. SmulWeb is wat dat betreft een phoenix waarvan je nooit weet hoe en wanneer hij weer opstaat en herrijst…


  19 april 2004 om 05:28
  Anon

  “Ik heb begrepen dat er voldoende geld verdiend werd, maar dat het bedrijf is leeggezogen door het moederbedrijf FinancialPlaza.”

  MarketingPlaza heeft nooit betaald voor de overname van de activiteiten van OLM. Die overname is gewoon een wassen neus. Door het OLMfaillisement konden ze kennelijk even wat problemen van zich afschudden. Nu gebeurt kennelijk hetzelfde, de inkomsten gaan naar Financial Plaza, en het probleembedrijf word gedumpt. Kennelijk is dat al een aantal keren eerder gebeurd. Maar dat kan schijnbaar zo maar in Nederland.


  20 april 2004 om 07:53
  hetty

  Ik lees dit allemaal zo even, maar ik vraag me af hoe dat nu toch zit met al onze geschreven stukken. De regels zijn heel dubbel en omdat wij als leden niks wisten hebben we dus niet optijd kunnen backuppen zodat al onze gegevens, boeken gedichten en recepten dus nu voor ons weg zijn. Ze staan wel op de server maar daar hebben wij nu mooi even niks aan. Kunnen jullie ons daar een idee over geven???

  Vriendelijke groet Hetty


  21 april 2004 om 20:12
  nicolet

  Ik sluit me volledig bij hetty aan…het is heel kl…. dat je sommige dingen echt kwijt bent!! Zonder ook maar 1 waarschuwing vooraf, echt schandalig…

  Ik zou ook graag weten, hoe dit verder gaat. Groetjes, Nicolet.


  22 april 2004 om 05:50
  edwin

  Ik hoop dat je de copyrightrechten juridisch goed heb afgedicht als schrijver van stukken?

  Zo ja, meld je dan bij de curator indien er nu sprake is van surseance of faillissement.


  22 april 2004 om 07:30
  Jeroen

  @ Nicolet: Ik denk dat je je niet al te veel zorgen hoeft te maken dat het niet meer terugkomt. Er hebben inmiddels al 26 partijen een bod uitgebracht en daar kunnen we in alle waarschijnlijkheid nog eens twee nieuwe partijen bij op tellen. SmulWeb heeft meer dan 9 levens 😉


  22 april 2004 om 10:36
  hetty

  Ik hoop dat je de copyrightrechten juridisch goed heb afgedicht als schrijver van stukken?

  Zo ja, meld je dan bij de curator indien er nu sprake is van surseance of faillissement.

  ** Ik heb wel mijn naam erbij gezet zou dat voldoende zijn?? Want dat zou dus betekenen dat ze helemaal niet het recht hebben om dat zonder onze toestemming door te verkopen. dan dienen ze het dus aan ons terug te geven. I gaat morgen meteen die curator opbellen en eens vragen hoe het zit. Bedankt voor je antwoord. Hier horen jullie meer van.

  Vriendelijke groet Hetty **


  22 april 2004 om 20:47
  onno

  Ongeloofelijk hoe iemand als iemand als een oostveen een spoor van (financiele) vernielingen kan achterlaten en er niet voor gestraft wordt…….

  het NL rechtsysteem faalt en op deze manier blijft de Internet branche een louche naam houden

  SCHANDE


  23 april 2004 om 07:02
  bernadet

  Ik had bij wereld.nl een ( gratis) webgroep. De literartuur-leeskring. We hadden met z’n allen eenmooie site en een heel goed en mooi archief opgebouwd over boeken, schrijvers, gedichten enz. Dat wordt zomaar even weggezipt!! Bij elkaar 4 jaar werk weg. Ik was er ziek van. Het was even netter geweest als we gewaarschuwd waren!

  Ik ben nu zelf maar een website begonnen, durf het niet meer aan met wereld.nl cq Marketingplaza!

  Bernadet


  23 april 2004 om 13:00
  media

  Inderdaad heel frustrerend. Voor mij bijvoorbeeld een reden om nooit een weblog te starten bij partijen zoals web-log.nl (om maar een willekeurig voorbeeld te noemen). Ik heb nu alles zelf in de hand en maak regelmatig een backup van de gehele database.

  De hele gang van zaken bij smulweb kon wel eens de doodsteek zijn voor online communities.


  23 april 2004 om 13:29
  at

  af al je postings opslaan in een word file-tje! En straks naar een uitgevr met een bundel! 🙂


  23 april 2004 om 14:04
  GAST

  Volgens een persoon hierboeven zou het gaan om een zekere oostveen. Ik kan hem geruststellen, oostveen had hier totaal niets mee te maken. De schuldige van dit debakel was de heer Farley Donk, directeur van de Holding en bestuurder van Marketing Plaza.

  Uw frustraties uiten is totaal geen probleem. Maar ze moeten wel een geldige grondslag hebben. Aan vuilspuiterij hebben diverse andere net als u in de afgelopen weken ook al mee gedaan. Heerlijhk toch dat je zomaar conclusies kan en mag trekken terwijl je totaal niet weet wat er aan de hand is, ego….zonder dat je weet wie hiertvoor verantwoordelijk is, en toch beschuldigingen uiten. Schandalig!


  24 april 2004 om 20:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!