Marius Appelman (oprichter Riksja Travel): “Ik ben een Azië-freak”

6 december 2016, 14:00

‘Op z’n Riksja’s’ staat voor verre, kleinschalige en individuele reizen. Voor en door reizigers. Riksja Travel laat je jouw eigen droomreis bouwen. Marius Appelman vertelt in deze aflevering hoe je vanaf je zolder een reismerk kunt bouwen dat in contact staat met de lokale bevolking.

Met Riksja Travel garandeer je jezelf van kleinschalige accommodaties, lokale ontmoetingen en een duurzame(re) reis. Appelman: “We werken erg close met onze agenten. We zoeken agenten die bij ons passen. We reizen zelf naar de bestemming om op onderzoek uit te gaan.”

Hoe is dit idee onstaan? Marius Appelman trok er als jonge gast al ieder jaar met een rugzak op uit. “Ik kwam in India en Thailand. Ik ben een Azië-freak. Zeventien jaar geleden besloot ik mijn carrière bij een Amerikaans bedrijf op te zeggen om een eigen reisbedrijf op mijn zolderkamer te starten.”

Een bucketlist tip van Marius? “Bezoek India. Ik gun iedereen de India-experience.”

Dit interview verscheen eerder op 7ditches.tv.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!