Lycos stelt Google-advertenties even uit

6 augustus 2003, 17:07

Lycos geeft de mensen met een Tripod-website nog een week de tijd om hun site aan te passen aan het nieuwe advertentieformaat.

Sinds een week maakt Lycos op de gratis homepagedienst Tripod gebruik van advertentiebalken waarin tekstlinks van Google verschijnen. Deze balk verschijnt rechts in beeld, is 140 pixels breed en niet weg te klikken.

Het gevolg is dat veel websites hierdoor kunnen vervormen. Ook gebeurt het soms dat er een schuifbalk verschijnt om naar rechts te scrollen, aldus portalmanager John van Vroenhoven van Lycos. Van Vroenhoven zegt enkele tientallen klachten te hebben gehad van mensen met een Tripod-website.

“We geven nu de gebruikers een week de tijd om hun site aan te passen. Deze dienst wordt bekostigd uit advertenties en op deze manier proberen we onze gebruikers tegemoet te komen.”

Begin volgende week zullen de Google-advertentiebalken weer verschijnen die soms worden afgewisseld met de al bestaande banners die wisselen van grootte en kleur. In Nederland maken zo’n 700.000 mensen gebruik van Tripod-Lycos.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!