Lycos bindt de strijd aan met spammers

Lycos bindt de strijd aan met spammers

Onder het motto Make Love Not Spam lanceert Lycos een nieuwe screensaver die internetters in staat stelt om spammers op kosten te jagen. De screensaver bezoekt spamsites op het moment dat een computer een tijdje niet wordt gebruikt.

“Als een groot aantal screensavers tegelijkertijd een verzoek versturen, worden de spamwebsites overladen en dus heel traag”, aldus Lycos op een pagina met uitleg over de screensaver. Zo’n nepbezoek kost de spammers ook geld omdat ze betalen voor hun bandbreedte.

Toch is de actie van Lycos niet helemaal onbesproken. Je zou het screensaver-verkeer immers kunnen vergelijken met een distributed denial of service (DDoS) aanval, en die is bij wet verboden. Toch is er een belangrijk verschil: voor een echte DDos-aanval worden doorgaans gekaapte computers ingezet, terwijl in het geval van de screensaver de eigenaars van de gebruikte computers toestemming geven voor de aanval.

Bon: slashdot.org (via: webfactor.be)


Geplaatst in

Delen



Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.