Lycos bindt de strijd aan met spammers

28 november 2004, 13:29

Onder het motto Make Love Not Spam lanceert Lycos een nieuwe screensaver die internetters in staat stelt om spammers op kosten te jagen. De screensaver bezoekt spamsites op het moment dat een computer een tijdje niet wordt gebruikt.

“Als een groot aantal screensavers tegelijkertijd een verzoek versturen, worden de spamwebsites overladen en dus heel traag”, aldus Lycos op een pagina met uitleg over de screensaver. Zo’n nepbezoek kost de spammers ook geld omdat ze betalen voor hun bandbreedte.

Toch is de actie van Lycos niet helemaal onbesproken. Je zou het screensaver-verkeer immers kunnen vergelijken met een distributed denial of service (DDoS) aanval, en die is bij wet verboden. Toch is er een belangrijk verschil: voor een echte DDos-aanval worden doorgaans gekaapte computers ingezet, terwijl in het geval van de screensaver de eigenaars van de gebruikte computers toestemming geven voor de aanval.

Bon: slashdot.org (via: webfactor.be)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!