Schiphol en Rotterdam in top-tien consumentenbonden

20 april 2006, 07:43

Zowel Schiphol Airport als Rotterdam Airport bevinden zich in de top-tien van meest gewaardeerde luchthavens ter wereld. Rotterdam (nummer 8 in de ranglijst) wordt zelfs iets beter gewaardeerd dan Schiphol (nummer 10). Dat blijkt uit onderzoek van zes Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond.

Nu ik dit schrijf, is er op de website van de consumentenbond nog niets over dit onderzoek te vinden, maar de Spaanse evenknie OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) heeft al een persbericht gepubliceerd en heeft een pdf-bestand van het onderzoek voor iedereen toegankelijk online staan. In het Spaans, dat wel.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, Martinair en Transavia bevinden zich in de middenmoot, boven British Airways, Aer Lingus en Alitalia maar ruim onder de top-drie die gevormd wordt door Emirates, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Sri Lankan Airlines en Qantas. De servicegerichtheid van luchtvaartmaatschappijen uit het Verre Oosten is geen fabeltje, want ook Thai Airways en China Airlines scoren hoog.

Gevraagd naar de sterke punten bij de verschillende maatschappijen, roemen de ondervraagde klanten bij KLM de punctualiteit en bij Martinair de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Via FEM Businessblog

Zie hier het OCU-rapport (pdf)

Hugo Louter
contentstrateeg/online marketeer bij 2meter1 Analytics

Zelfstandig contentstrateeg, online marketeer en analist. 2meter1: online marketing en analytics voor organisaties met een hart.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Mark eting

    Nou, dit is dan toch een keer goed nieuws voor de nederlandse luchtvaartmaatschapijen. Want over het algemeen heeft met name KLM bij de zakelijke reiziger een slechte naam opgebouwd. Maar misschien komt het ook wel door onze eigen Nederlandse kritische kijk op dingen.


    20 april 2008 om 08:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!