LookSmart met Seti-achtig zoeken

25 maart 2003, 14:29

Zoekmachinemaker Looksmart zet distributed computing in, in een poging om de snelste zoekmachine te worden met indexering van pagina’s. Looksmart vraagt computeraars mee te helpen door software te installeren van het onlangs overgenomen Grub.

Looksmart vraagt computeraars software te installeren waarmee Looksmart vanaf de computer van de thuisgebruiker webpagina’s indexeert voor de zoekmachine. De gecombineerde rekenkracht (of: zoekkracht) is groter dan Looksmart alleen op zou kunnen brengen. Eind vorige week hadden 130 vrijwilligers zich aangemeld.

De gezamenlijke zoekresultaten worden gebruikt om meer en actuelere zoekresultaten te kunnen tonen op zoekmachines Wisenut en Looksmart. De meeste zoekmachines werken hun zoekindex een keer per maand bij. Looksmart denkt dit terug te kunnen brengen naar een keer per dag.

In april denkt Looksmart de gezamenlijke paginaspeurdienst officieel te zullen beginnen, schrijft ZDnet.

Op dit moment houdt het bedrijf testen met de software van het in januari overgenomen Grub. Looksmart betaalde 1,3 miljoen dollar voor Grub. Het bedrijf levert technologie voor distributed computing-taken. Grub beschrijft het Looksmart-project op zijn site. Grubs zoektechnologie werkt nog niet naar behoren, zo erkent het bedrijf.

Looksmart is niet het enige bedrijf dat distributed computing in stelling brengt. Gebruikers van Googles Toolbar hadden de optie deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek, [email]Folding@home.[/email] Google-gebruikers deelden hierbij hun processorkracht met wetenschappers van de Stanford universiteit, dus niet voor Google zelf.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!