Les Blogs 2.0

4 december 2005, 11:08

Les Blogs 2.0Morgen start in Parijs Les Blogs 2.0, een van de grootste en meest bekende Europese congressen op het gebied van weblogs. Ook dit jaar weer een indrukwekkend programma en deelnemerslijst.

Ik kan er zelf helaas niet bij zijn (wie organiseert nu ook een dergelijk congres op de verjaardag van Sinterklaas? 😉 maar gelukkig zijn er tal van deelnemers die hebben aangekondigd het congres live te verslaan zodat we niets hoeven te missen.

Zo is Nicole Simon op bloxpert.com inmiddels gestart met interviews van de sprekers (via podcast). Joris Leermakers en Michiel Houben (beide ilse media) zullen het congres live verslaan op lesblogs.web-log.nl en Frank Meeuwsen (Rhinofly) heeft zijn camera en webcam meegenomen en zal verslag doen op Frank-ly.

Ook op de weblogs van de overige Nederlandse deelnemers zullen we ongetwijfeld meer lezen over Les Blogs. Voor zover bekend zijn dit: Bastiaan de Voogt, Eduard de Wilde, Frank Janssen, Gabe McIntyre, Gaby Rasters, Hans Mestrum, Henk de Hooge, Jonathan Marks, Martijn de Waal, Patrick Klaassen, Paul Aelen, Raymond Spanjar, Robert van Loon, Sipke Overbeeke, Steven Kruyswijk, Theo van Stegeren, Yme Bosma en Yuri van Geest.

Technorati: lesblogs

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

18 Reacties

  Erwin

  Over Sinterklaas gesproken: het enige dat nu nog op mijn verlanglijst staat, is een OPML-bestand met de RSS-feeds van deze bezoekers …


  4 december 2005 om 19:14
  Sipke

  Marco(?) bedankt voor de link in mijn post! Klopt het overigens dat de rss feed van de comments niet werkt?


  5 december 2005 om 10:24
  Sipke

  Valt best wel mee. Alleen de huidige discussie over onderwijs en weblog is echt slaapverwekkend. Voor de rest heb ik als ‘novice’ logger best al heel wat geleerd.


  5 december 2005 om 15:54
  Hans Mestrum

  Het is niet echt vuurwerk nee, maar de QA’s zijn best goed. Daarnaast mooi om mensen te ontmoeten en in levende lijve te zien. Maar nu wordt iedereen zo’n beetje moe.


  5 december 2005 om 16:20
  media

  Zal vanavond de videoverslagen eens bekijken. Nog tips welke het meest interessant zijn?


  5 december 2005 om 17:01
  tjeerd

  Over een jaar lezen jullie dit terug, en schaam je je rot. Nederland stuurt twintig bloggers naar Parijs (Emerce twee redacteuren) en die gaan verslag zitten doen van elkaars verslagen. Ha, er staat inmiddels een foto online! Wat een Niemandalnieuws. De jaarlijkse jamboree van de padvinders is spannender.


  5 december 2005 om 22:35
  media

  Als je de foto’s bekijkt dan moet je inderdaad concluderen dat het een stelletje geeks bij elkaar zijn. Aan de andere kant moet het een geweldige ervaring zijn om daar tussen te zitten en om deel uit te maken van “de conversatie”. Het gaat (nog) nergens over maar de wijze waarop Les Blogs verloopt zou wel eens een voorbode kunnen zijn hoe congressen in de toekomst er uitzien.


  6 december 2005 om 07:39
  punkey

  @Tjeerd: Hoe bedoel je “Nederland stuurt…”? Ik zit hier niet om verslag te doen voor heel nederland maar voor mezelf en mij bedrijf. Daar gaat het om. Niet alles wat ik doe en meemaak komt op Frankly te staan. Nog niet in elk geval…

  @Marco: Ik heb al zitten denken hoe geweldig dat backchannel en videocast kan zijn op bv marketing3 of andere conferenties. Maar het publiek moet er ook wel naar zijn. Dus veel laptops en live verslaglegging. Dan heb je er ook echt wat aan. Co-creatie van content voor het event.


  6 december 2005 om 09:25
  tjeerd

  @Frank: zo’n backchannel is prachtig, zo zien we op recente Nederlandse congressen waar veel bloggers waren. Die doen summier verslag (ja, de foto’s staan nu ècht online) en verwijzen vervolgens door naar mekaar. Om daarna te suggereren een volgende keer eens persoonlijk kennis te maken.


  6 december 2005 om 11:05
  media

  Tjeerd, wat is nu eigenlijk het punt dat je wilt maken?


  6 december 2005 om 11:28
  Tjeerd

  Dat bloggen over bloggen nog teveel kluitjesvoetbal is.


  6 december 2005 om 14:46
  Raymond Spanjar

  @ marco & frank: eens! het was een mooi voorbeeld van show don’t tell, en een goed contrast met cross media presentaties die bestaan uit bullets…

  @tjeerd: typisch, je bent nog maar net weg bij emerce en nu krijg je dit… :-))


  7 december 2005 om 12:16
  tjeerd

  @raymond: elke gelijkenis met bestaande tjeerds berust geheel op toeval.


  7 december 2005 om 19:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!