Les Blogs 2.0

Les Blogs 2.0

Les Blogs 2.0Morgen start in Parijs Les Blogs 2.0, een van de grootste en meest bekende Europese congressen op het gebied van weblogs. Ook dit jaar weer een indrukwekkend programma en deelnemerslijst.

Ik kan er zelf helaas niet bij zijn (wie organiseert nu ook een dergelijk congres op de verjaardag van Sinterklaas? ;-) maar gelukkig zijn er tal van deelnemers die hebben aangekondigd het congres live te verslaan zodat we niets hoeven te missen.

Zo is Nicole Simon op bloxpert.com inmiddels gestart met interviews van de sprekers (via podcast). Joris Leermakers en Michiel Houben (beide ilse media) zullen het congres live verslaan op lesblogs.web-log.nl en Frank Meeuwsen (Rhinofly) heeft zijn camera en webcam meegenomen en zal verslag doen op Frank-ly.

Ook op de weblogs van de overige Nederlandse deelnemers zullen we ongetwijfeld meer lezen over Les Blogs. Voor zover bekend zijn dit: Bastiaan de Voogt, Eduard de Wilde, Frank Janssen, Gabe McIntyre, Gaby Rasters, Hans Mestrum, Henk de Hooge, Jonathan Marks, Martijn de Waal, Patrick Klaassen, Paul Aelen, Raymond Spanjar, Robert van Loon, Sipke Overbeeke, Steven Kruyswijk, Theo van Stegeren, Yme Bosma en Yuri van Geest.

Technorati: lesblogs


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Over Sinterklaas gesproken: het enige dat nu nog op mijn verlanglijst staat, is een OPML-bestand met de RSS-feeds van deze bezoekers ...

  geplaatst op
 • De foto's van Les Blogs stromen inmiddels binnen. Nu de tekst- en videoverslagen nog.

  geplaatst op
 • Op mijn blog staan er in ieder geval al twee.

  geplaatst op
 • En hier worden gedurende de dagen (webcam)video's geupload:
  http://maartenschenk.be/video/lesblogs/

  geplaatst op
 • Marco(?) bedankt voor de link in mijn post! Klopt het overigens dat de rss feed van de comments niet werkt?

  geplaatst op
 • Sipke, dat was ik inderdaad; altijd handig als er een link bijstaat en je verslagen zijn zeker de moeite waard!

  Dank voor de updates Erwin!

  Ik zie dat Hans Mestrum ook flink aan het tikken is. Indrukwekkend overzicht.

  Vooralsnog weinig nieuws of vergis ik me daar in?

  geplaatst op
 • Frank Meeuwsen schrijft op Frankly dat er inderdaad nog weinig nieuws is verteld. Met al die online conversaties vraag ik me wel af wie er in de zaal nog luisterd ;-)

  geplaatst op
 • Ik ben aan het luisteren! Sterker nog, de eerste video is zojuist online gegaan

  geplaatst op
 • Is het zo slaapverwekkend dat men Les Blogs al heeft omgedoopt tot Les Zzzzz?

  Martijn de Waal heeft een interessant verslag van discussie tussen oude en nieuwe media.

  geplaatst op
 • Valt best wel mee. Alleen de huidige discussie over onderwijs en weblog is echt slaapverwekkend. Voor de rest heb ik als 'novice' logger best al heel wat geleerd.

  geplaatst op
 • @marco: nee, marc canter, die waarschijnlijk de grootste mond van de zaal heeft (en terecht! :) ) was in slaap gevallen. Toen de achtergrond bij zijn betoog veranderde in die foto ondermijnde dat enigszins zijn opmerkingen...:-))

  verder wel cool hier, echte vuurwerk komt morgen denk ik.

  geplaatst op
 • Het is niet echt vuurwerk nee, maar de QA's zijn best goed. Daarnaast mooi om mensen te ontmoeten en in levende lijve te zien. Maar nu wordt iedereen zo'n beetje moe.

  geplaatst op
 • Zal vanavond de videoverslagen eens bekijken. Nog tips welke het meest interessant zijn?

  geplaatst op
 • Over een jaar lezen jullie dit terug, en schaam je je rot. Nederland stuurt twintig bloggers naar Parijs (Emerce twee redacteuren) en die gaan verslag zitten doen van elkaars verslagen. Ha, er staat inmiddels een foto online! Wat een Niemandalnieuws. De jaarlijkse jamboree van de padvinders is spannender.

  geplaatst op
 • Als je de foto's bekijkt dan moet je inderdaad concluderen dat het een stelletje geeks bij elkaar zijn. Aan de andere kant moet het een geweldige ervaring zijn om daar tussen te zitten en om deel uit te maken van "de conversatie". Het gaat (nog) nergens over maar de wijze waarop Les Blogs verloopt zou wel eens een voorbode kunnen zijn hoe congressen in de toekomst er uitzien.

  geplaatst op
 • @Tjeerd: Hoe bedoel je "Nederland stuurt..."? Ik zit hier niet om verslag te doen voor heel nederland maar voor mezelf en mij bedrijf. Daar gaat het om. Niet alles wat ik doe en meemaak komt op Frankly te staan. Nog niet in elk geval...
  @Marco: Ik heb al zitten denken hoe geweldig dat backchannel en videocast kan zijn op bv marketing3 of andere conferenties. Maar het publiek moet er ook wel naar zijn. Dus veel laptops en live verslaglegging. Dan heb je er ook echt wat aan. Co-creatie van content voor het event.

  geplaatst op
 • @Frank: zo'n backchannel is prachtig, zo zien we op recente Nederlandse congressen waar veel bloggers waren. Die doen summier verslag (ja, de foto's staan nu ècht online) en verwijzen vervolgens door naar mekaar. Om daarna te suggereren een volgende keer eens persoonlijk kennis te maken.

  geplaatst op
 • Tjeerd, wat is nu eigenlijk het punt dat je wilt maken?

  geplaatst op
 • Dat bloggen over bloggen nog teveel kluitjesvoetbal is.

  geplaatst op
 • @ marco & frank: eens! het was een mooi voorbeeld van show don't tell, en een goed contrast met cross media presentaties die bestaan uit bullets...

  @tjeerd: typisch, je bent nog maar net weg bij emerce en nu krijg je dit... :-))

  geplaatst op
 • @raymond: elke gelijkenis met bestaande tjeerds berust geheel op toeval.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.