Laat Google principes vallen?

20 december 2005, 14:55

New York Times:

Users of Google’s search engine will soon see something they are not used to on the notoriously spare site: advertising with logos and graphics. And the advertisers will not be limited to America Online, whose talks with Google prompted the change in policy, according to two executives close to the companies’ negotiations.

Ben benieuwd of Google binnenkort de sobere en eenvoudige layout (waar ze voor een deel hun populariteit aan hebben te danken) laten vallen voor (nog meer) reclame-inkomsten.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Wouter

  Zolang het geen storende banners (flitsend) zijn en ze gerelateerd zijn aan de zoekopdrachten, dan vind ik het zelf niet zó’n probleem.


  20 december 2005 om 16:29
  Michel

  Jemig, hoezo Google vervuiling…


  20 december 2005 om 17:45
  Ulco

  Ik denk dat het de concurrentie alleen maar zal sterken. Betwijfel of de geldzucht door de gebruikers als positief ervaren wordt.

  Overigens heeft Google geen enkele moeite met ‘spam’ als het om Adsense gaat. In het ergste geval blokkeren ze een site maar zelden een account zelf, tenzij het om klikfraude gaat. Ook daar zal het geld wel een belangrijke rol in spelen…


  20 december 2005 om 17:50
  Wouter

  Laat eens een enkele pagina zien uit de cache die volgens jullie vervuiling is? De domeinen bestelinks.nl e.d. bieden gebruikers slechts de mogelijkheden om domein te kiezen. Geen duplicate content dus.


  20 december 2005 om 19:10
  Wouter

  (en nog een lijst met 240 domeinnamen die allemaal op naam staan van Wouter Twisk en allemaal doorlinken naar jouwpagina.nl

  Kom eens met feiten dan? Ik heb welgeteld 6 domeinen aan het systeem gekoppeld + joupagina.nl voor de analfabeten onder ons.


  20 december 2005 om 19:13
  Wouter

  >> Ik hoorde dat je met jouwpagina de grootste “adsense” displayer bent van Nederland.

  Voor mij is dat nieuw.

  Beheerders maken pagina’s op jouwpagina en in totaal zijn er nu zo’n 30.000. Dat is ongeveer 6 keer zoveel als pagina.nl ( 162.000 pagina’s in google) en startkabel.nl (800.000 pagina’s in google).

  Andere startpagina portalen als eigenstart.nl ( 245.000) startbewijs.nl (500.000) en goedbegin.nl ( 2.560.000) doen ook aardig mee. Blijkbaar heeft dit met de indexatie van google te maken, dat er heel hoge aantallen bij linkportalen komt. Dit terwijl er echt niet zoveel pagina’s zijn.

  Geloof mij maar dat ik stomweg geen 1,8 mln pagina’s heb en dat ik niet weet waar google die pagina’s vandaan haalt.

  Het aantal pagina’s zegt ook niets over de mate van vervuiling. Als google voor elke tekstlink ( bij uit.php-systemen) een pagina zou tellen, dan zou deze alsnog nooit in de resultaten verschijnen.

  Maar goed, misschien ga ik wel iets te serieus op je reacties in.


  20 december 2005 om 19:26
  CasaMan

  @wouter

  Ik snap ook niet waar gijs op loopt te bitchen.

  Misschien omdat hij zelf niet zo succesvol is 😉

  @topic

  Volgens mij gaat het om icoontjes van ongeveer 32 x 32 pixels.

  Ik heb bij rapidshare.de met een duitse adsense versie al eens gezien. Echter verschillende adverteerders hadden wel dezelfde icoontjes (vergrootglasicoontje, fileicoontje). Misschien dat er straks custom icoontjes toegevoegd kunnen worden door adverteerders maar dat lijkt mij niet echt relaxed.


  20 december 2005 om 21:09
  Tinus

  Ik dacht dat dit alleen voor de ads op AOL zou gelden..


  20 december 2005 om 21:25
  Gijs

  Wouter, het valt dan inderdaad allemaal wel mee, als ik zie dat goedbegin 2,5 miljoen haalt. Dus iets te snel geoordeeld. Ik kreeg even het idee dat jouwpagina een soort sitepage was. Wel raar dat google miljoenen pagina’s in de cache heeft. Hoe kan dat?


  20 december 2005 om 21:54
  media

  Gijs, inderdaad wel een erg kort door de bocht conclusie. Ook van Marketingfacts zouden er inmiddels 100.000 pagina’s in de index staan. Ik kan je vertellen dat Marketingfacts niet eens zoveel pagina’s heeft. Zitten blijkbaar veel dubbeltellingen tussen.


  20 december 2005 om 22:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!