Kwart van Amerikaanse baby’s heeft TV

Kwart van Amerikaanse baby’s heeft TV
,

Kwart van Amerikaanse baby's heeft TVEen kwart van alle Amerikaanse kinderen onder de twee jaar heeft een eigen televisie op de slaapkamer.

De peuters zitten gemiddeld twee uur per dag achter de beeldbuis van televisie of computer, aldus een onderzoek onder duizend gezinnen waarvan de resultaten woensdag bekend werden.

Wetenschappers uitten zich in de krant Washington Post geschokt over de uitkomsten van de studie. In de eerste twee levensjaren worden een groot deel van de zenuwverbindingen in de hersens gevormd. Kinderen moeten daarvoor fysiek contact hebben met anderen, aldus onderzoeker Michael Rich van de Harvard Universiteit. “Ze zouden bezig moeten zijn met broertjes en zusjes, met hun ouders, met modder.”

(Bron: Telegraaf)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.