Kwaliteit data cruciaal voor succesvolle implementaties

4 maart 2003, 16:14

De kwaliteit van data is doorslaggevend voor het succes van ERP, CRM, e-business of datawarehouse-systeem implementaties en -dus- voor de ROI.

Volgens bedrijfsanalisten en datakwaliteit-experts hangt het succes van implementaties van ERP, CRM, e-business of datawarehouse-systemen bij organisaties grotendeels af van de kwaliteit van hun klantgegevens. De experts verkondigen zelfs dat slechte kwaliteit van data eerder norm dan uitzondering is en dat de meeste bedrijven deze kwestie negeren. En dat kan natuurlijk niet, in een tijd dat steeds meer organisaties hun winst, klanttevredenheid en productiviteit trachten te verhogen via IT-investeringen.

De meeste problemen die te maken hebben met slechte gegevenskwaliteit zijn volgens Trillium Software te vermijden, te voorkomen en te corrigeren met een goed ontworpen en uitgevoerde EWDQ (Enterprise-wide Data Quality). Ze beschrijven 10 manieren, waarop een EWDQ kan leiden tot effectiviteit systemen, effici?ntie van processen en meer Return of Investment (ROI).

Bron:

http://nl.itsmportal.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!