Krantensites experimenteren met ‘gedragstargeting’

21 januari 2003, 18:26

Amerikaanse krantensites bieden binnenkort bannerruimte aan op basis van gedragstargeting. Nu kunnen adverteerders slechts kiezen uit advertentieruimte bij bepaalde rubrieken, straks kan men diezelfde doelgroep ook bereiken op andere internetpagina?s.

De New York Times start waarschijnlijk dit kwartaal al met de nieuwe online advertentiemogelijkheid. Indien de businesspagina van NYTimes.com dus volgeboekt is, kan een adverteerder ook gericht adverteren op dezelfde doelgroep, als die bijvoorbeeld getraceerd wordt op de sportpagina. Lezers die nooit op de businesspagina komen en dus buiten de doelgroep vallen, krijgen de advertentie ook niet te zien. Volgens een woordvoerder van de krant kan deze advertentiemogelijkheid veel plaatsingsproblemen oplossen. ?Veel kranten hebben moeite om hun minder populaire secties vol te krijgen, de meeste adverteerders willen een plek bij de populairste rubrieken. Gedrags targeting biedt nu een alternatief, bovendien hoeven we op die pagina?s niet meer flink in prijs te zakken, aangezien de adverteerder nu toch zijn publiek bereikt.?

Bron:

http://www.adfoweb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!