KPN neemt telecombedrijf Telfort over

28 juni 2005, 06:43

KPN, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland, neemt het kleinere Telfort over voor 980 miljoen euro aldus Het Financiele Dagblad.

‘Met deze overname verkrijgt KPN direct toegang tot klanten-segmenten met een hogere groei, die complementair zijn aan zijn huidige klantenbestand’, zo stelt KPN in een persbericht. Telfort heeft 2,4 mln klanten.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Eric Klaassen

  Persoonlijk vind ik Telfort een hele sterke marketingafdeling heeft. Ze hebben in korte tijd een duidelijk imago kunnen neerzetten en een heel groot klantenbestand binnen gehaald. Nadeel van de lage prijzen van Telfort is dat de winst per klant nog wel eens onder druk kan komen te staan.

  KPN heeft Telfort niet goedkoop overgenomen, dus ik hoop dat er duidelijke plannen ontstaan over de koers die ze met Telfort willen varen.


  28 juni 2005 om 06:49
  Rens

  Het imago van Telfort is m.i. grotendeels te danken aan de start van O2. Een van de eerste mobiles die zichzelf een mooi en cool imago aanmeetten.


  28 juni 2005 om 07:07
  Lammert Postma

  In de Volkskrant stond afgelopen donderdag nog een artikel (Timmermanszoon slapend rijk door gokje met Telfort) over ene meneer Boekhoorn. Hij investeerde een tijd geleden 200 miljoen euro in Telfort voor een belang van 52%… Hij zal nu zich wel doodlachen.


  28 juni 2005 om 07:16
  Phileas Fox

  Ja, en als ik het me goed herinner heeft de club voor Boekhoorn ook gecashed omdat O2 het voor een schijntje van de hand deed. Deze kip legt gouden eieren!


  28 juni 2005 om 07:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!