Ken uw student!

28 september 2005, 07:16

Vooral jonge mensen veranderen snel in de manier waarop ze communiceren en informatie en kennis opdoen. Internetten is een vanzelfsprekende manier van communicatie geworden en het mobieltje een verlengstuk van henzelf. Bovendien doen ze aan ‘multi-tasking’.

In mei verwees ik al naar de onderzoeksresultaten met betrekking tot het gebruik van weblogs onder studenten en leerlingen. Nu zijn ook de overige resultaten uit het onderzoek Ken de student! (pdf) van het Lectoraat eLearning van Hogeschool INHOLLAND gepubliceerd.

Het doel van dit ICT gedrag-onderzoek is om informatie te verstrekken over de manier waarop huidige en aankomende studenten communiceren en zich informeren, gebruik makend van de nieuwe technologie?n. Dit om docenten en medewerkers in het hoger onderwijs te helpen zich een beter beeld te vormen wat voor vlees ze in de kuip hebben als het aankomt op het communicerend, informerend en netwerkend vermogen van hun ‘klanten’.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    MIJNOPLEIDING.COM

    Studenten gaan inderdaad anders om met nieuwe media. Zo zijn alle grote zoekmachines (denk aan Google) ontwikkeld door studenten!


    29 september 2005 om 15:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!