Kelkoo genereert 350 miljoen Euro e-commerce omzet

18 augustus 2003, 07:30

Kelkoo, Europa?s grootste winkel zoekmachine, maakt vandaag bekend dat het in de eerste helft van dit jaar 350 miljoen euro e-commerce omzet heeft gegenereerd in haar netwerk van online winkels.

Kelkoo heeft zelf 15 miljoen euro omzet gerealiseerd in de eerste zes maanden van 2003. Dit is gelijk aan de gehele jaar omzet van 2002. Pierre Chappaz, CEO van Kelkoo, verklaart, ?in feite is dit meer dan 100% groei, omdat in de tweede helft van het jaar traditiegetrouw meer omzet gegenereerd wordt dankzij de kerst inkopen.? Vergeleken met de eerste helft van 2002 (5,4 miljoen euro omzet) bedraagt de omzetgroei zelfs 177%!

Kelkoo in de top 10 van Europese Internet domeinen

?De groei van Kelkoo is de afgelopen twee kwartalen versneld als gevolg van een aanzienlijke bezoekers toename naar 16 miljoen unieke gebruikers in Juni?, legt Chappaz uit. Hij verklaart ?Kelkoo wordt door Nielsen/Netratings de afgelopen drie kwartalen steeds gezien als grootste Europese e-commerce service, en is in het tweede kwartaal van 2003 de top 10 van Europese internet domeinen binnen gekomen.? De top 10 van Europese internet domeinen is, volgens Nielsen/Netratings: Google, Microsoft/MSN, Yahoo, eBay, Amazon, Tiscali, AOL, Kazaa, Lycos en Kelkoo.

Kelkoo is zowel in Nederland als in Europa de grootste online winkel zoek machine. Kelkoo is aanwezig in 9 Europese landen (Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Itali?, Nederland, Noorwegen, Spanje, UK, Zweden) met een team van 180 mensen, inclusief 80 technici die zich concentreren op de ontwikkeling van de online winkel zoekmachine. Kelkoo exploiteert haar eigen website (kelkoo.com) en voorziet toonaangevende portals zoals MSN en Yahoo met winkelzoekmachine en prijsvergelijkings diensten.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Denimonline.nl

    Dit zijn serieuse bedragen!!


    21 april 2015 om 18:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!