Kat in de stofzuiger

14 augustus 2004, 10:05

Kat in de stofzuigerSpreekbuis: De promotiefilmpjes waarmee de Publieke Omroep reclame maakt voor het nieuwe programma van Giel Beelen (3FM) en voor het EK-voetbal en de Tour de France op Radio 1 zijn sommige kijkers teveel geworden.

Bij de Reclame Code Commissie is een aantal klachtenbrieven over de filmpjes binnengekomen. Bij de spot van 3 FM vallen de teergevoelige kijkers erover dat Beelen in zijn Adamskostuum in beeld verschijnt. In de spots voor Radio 1 is de steen des aanstoots dat een oud dametje en een kat verdwijnen in respectievelijk een vuilniswagen en stofzuiger, omdat de vuilnisman en werkster werden afgeleid door sport-uitzendingen op Radio 1. De Reclame Code Commissie heeft de klachten over Beelen inmiddels niet ontvankelijk verklaard. Over de spots van Radio 1 spreekt de Commissie zich nog uit (via: Regina Lankreijer).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!