Jongeren keren terug naar idealen uit jaren zestig

Jongeren keren terug naar idealen uit jaren zestig
, Reddion
@alexstil

Jongeren hebben genoeg van de voortdurende stroom van geweld op school, op straat en in de wereld. Zij zien meer in de jaren zestig, met `love & peace`. Goede sociale contacten met vrienden en familie wordt weer belangrijker en de jeugd van tegenwoordig wil op een vreedzame en persoonlijke manier samen de dagelijkse dingen doen. Dit blijkt uit onderzoek van jongerencommunicatiebureau Young Works en scholierenmagazine Pauze naar de belangrijkste jongerentrends voor 2004.

Ruim 500 jongeren van 14 tot 22 jaar hebben hun mening gegeven over onder meer games, normen & waarden, geld, sport & hobby`s, winkelen en media. Dit jaar wordt bijna alles kleinschaliger en intiemer. Een uitgaansgelegenheid moet iets extra`s bieden, wil men er nog naartoe gaan, zoals haardvuur. De jeugd winkelt het liefst in kleine boetiekjes waar nog persoonlijke aandacht is. De gabbermuziek uit de jaren negentig is passe en jongeren voorspellen de terugkeer van de `happy hardcore`. Deze muziek is wel hard, maar heeft een positieve noot. Games worden veel (vrouw)vriendelijker. Mensen gaan meer respect voor elkaar tonen en worden minder grof.

Bron: Communicatie Online en Retail Management Center nieuwsbrief


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Amen!
  Gekkigheid, de verharding van de maatschappij heeft in het verleden meerdere keren geleid tot een reactie van de jeugd. Recalcitrantie, verzet, je mag het alles noemen. Het blijft in mijn ogen een demografisch verklaarbare en vooral natuurlijke reactie. Volstrekt in het beeld de actie-reactie stelligen van Smith. Uiteindelijk kunnen zij zich de 60er jaren niet bewust herinneren. Dus of het een terugkeer is?

  geplaatst op
 • Jaren zestig... hmmm lees ik dit over "VERZET TEGEN GEZAG
  Tegen de achtergrond van groeiende welvaart groeiden de verwachtingen onder jongeren. De onvrijheid, in de jaren vijftig vaak geslikt, was onverdraaglijk geworden. Op veel fronten kwamen jonge mensen in verzet tegen absurde autoriteiten en pompeuze gezagsdragers, van schooldirecteuren via politiechefs tot NAVO-generaals.
  "
  http://www.internationalesocialisten.org/artik07_jrn60.html#nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.