Jongeren keren terug naar idealen uit jaren zestig

23 februari 2004, 09:41

Jongeren hebben genoeg van de voortdurende stroom van geweld op school, op straat en in de wereld. Zij zien meer in de jaren zestig, met `love & peace`. Goede sociale contacten met vrienden en familie wordt weer belangrijker en de jeugd van tegenwoordig wil op een vreedzame en persoonlijke manier samen de dagelijkse dingen doen. Dit blijkt uit onderzoek van jongerencommunicatiebureau Young Works en scholierenmagazine Pauze naar de belangrijkste jongerentrends voor 2004.

Ruim 500 jongeren van 14 tot 22 jaar hebben hun mening gegeven over onder meer games, normen & waarden, geld, sport & hobby`s, winkelen en media. Dit jaar wordt bijna alles kleinschaliger en intiemer. Een uitgaansgelegenheid moet iets extra`s bieden, wil men er nog naartoe gaan, zoals haardvuur. De jeugd winkelt het liefst in kleine boetiekjes waar nog persoonlijke aandacht is. De gabbermuziek uit de jaren negentig is passe en jongeren voorspellen de terugkeer van de `happy hardcore`. Deze muziek is wel hard, maar heeft een positieve noot. Games worden veel (vrouw)vriendelijker. Mensen gaan meer respect voor elkaar tonen en worden minder grof.

Bron: Communicatie Online en Retail Management Center nieuwsbrief

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

2 Reacties

    at

    Amen!

    Gekkigheid, de verharding van de maatschappij heeft in het verleden meerdere keren geleid tot een reactie van de jeugd. Recalcitrantie, verzet, je mag het alles noemen. Het blijft in mijn ogen een demografisch verklaarbare en vooral natuurlijke reactie. Volstrekt in het beeld de actie-reactie stelligen van Smith. Uiteindelijk kunnen zij zich de 60er jaren niet bewust herinneren. Dus of het een terugkeer is?


    23 februari 2004 om 11:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!