Jeroen de Wit (CEO Teamleader): de ‘Mark Zuckerberg’ van Gent

13 maart 2018, 14:00

Hij was geen ideale student, want hij had het te druk met andere projecten. Dat legde Jeroen de Wit op den duur geen windeieren, want ondertussen wordt hij de ‘Mark Zuckerberg’ van Gent genoemd. De Vlaming vliegt van hot naar her om de groei van zijn succesvolle bedrijf Teamleader in goede banen te leiden: “Die houding heb ikzelf, maar ons bedrijf ook: we testen heel veel en we hebben ook geen schrik om te falen. Het is gewoon een kwestie van heel snel te itereren.”

Teamleader is een platform voor het dienstverlenende mkb met CRM, projectplanning en facturatie gecombineerd in een tool. “Je ziet zoveel mensen met een ambitie en een passie om een eigen bedrijf op te starten, maar heel veel mensen weten niet hoe ze een bedrijf moeten leiden, moeten laten groeien, noem maar op. Er is veel ondersteuning in de beginfase, maar als je eenmaal groeit, dan proberen wij echt de helpende hand te zijn.”

Hulp

Tijdens zijn eigen bedrijfsmatige groeipijnen, kreeg hij een helpende hand van oude rotten in het vak, onder wie investeerder Duco Sickinghe: “Eigenlijk is dat voor mij een gigantische acceleratie geweest. Toegang krijgen tot dat netwerk, tot talent, zodanig dat je constant vragen kan stellen en nieuwe input krijgt.” Naast deze hulp leest De Wit veel en gaat hij conferenties af om kennis op te doen: “Dat helpt enorm. Het is eigenlijk een kwestie van met de juiste mensen in contact te komen.”

Community

Teamleader opereert nu in zes Europese landen en heeft er meer in het vizier. Met zo’n 23 miljoen Europese mkb’ers heeft De Wit een grote vijver om in te vissen. Hij ziet er zeker brood in: “Europa brengt elk jaar het mkb-rapport uit, de ‘most pressing issues’, en naast de nood aan efficiënter werken, zien we ook dat mkb’s op zoek zijn naar talent en potentiële klanten. Op termijn, als Teamleader echt kan uitgroeien tot een platform en een community kan gaan bouwen, dan denk ik dat mkb’s ook talent en potentiële klanten in die community vinden.”

Teamleader is een SaaS-applicatie ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf. Jeroen de Wit stelt bedrijven in staat om hun relaties, mogelijkheden, projecten, urenregistratie en facturen te beheren in een uniforme en collaboratieve online oplossing. Het combineren van deze tools biedt een unieke oplossing om klanten te helpen de productiviteit van hun bedrijf te verbeteren en hen in staat te stellen zich te concentreren op hun corebusiness.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!