Je krijgt 5 minuten: claim je plek op het podium bij Online Tuesday #40

13 november 2013, 12:29

Pitch je idee, visie, product, dienst of bedrijf op 10 december a.s.!

Nederland bruist, als je het wilt zien. Er zijn mooie initiatieven, slimme denkers en de startup scene is goed vertegenwoordigd in ons land. En er zitten pareltjes tussen. Soms al ontdekt, soms nog onder de radar. Wij gaan in de traditionele december-editie van Online Tuesday, 'The Floor is Yours', op zoek naar die pareltjes. Dus unleash your inner pitch bitch en claim je plekje op het podium! Of word pitch snitch en tip ons de mensen die wat jou betreft daar móeten staan.

Pitch insturen

Op dinsdag 10 december krijgen 12 (ja, dat is minder dan voorgaande jaren) de mogelijkheid de zaal te overrompelen met hun visie, product/dienst of bedrijfsidee. En omdat het aantal aanmeldingen altijd (flink) hoger is dan die 12, maken wij als bestuur van Online Tuesday een voorselectie. Je zult dus je pitch moeten 'verkopen' aan ons: pitch ons je pitch!

Die pre-pitch werkt als volgt:

 • Je stuurt ons het idee van je pitch in maximaal een halve A4 tekst* (“in der Beschränkung zeigt sich erst der Meister“, vandaar ook die 5 minuten!), waarin je vertelt;
 • wat je wilt pitchen;
 • waarom dat interessant is voor het publiek van Online Tuesday (een mooie mix tussen creatieven en marketeers met een passie voor online marketing);
 • waarom jij op het podium móet staan.

* Beeldmateriaal dus niet meegerekend.

Als je inzending niet voldoet aan dit format, maak je het ons moeilijker en daarmee jezelf (al wordt creativiteit natuurlijk stiekem best gewaardeerd…).

Heb je je verhaal eenmaal op je beeldscherm staan, stuur het dan uiterlijk dinsdag 26 november 23.59 uur naar bram@marketingfacts.nl o.v.v. “Inzending pitch voor The Floor is Yours”.

Selectie

Uit alle inzendingen zal het bestuur van Online Tuesday een selectie maken. Deze selectie wordt bekendgemaakt op dinsdag 3 december (rond 12.00 uur 's middags). De discussie naderhand over de gemaakte keuzes gaan we graag aan, maar leiden niet tot een ander standpunt.

Bij het maken van de selectie zorgen we overigens ook voor een goeie mix van het soort presentaties, van visie vs. productpitches, van verschillende branches, etc.

Let op

Voordat je je pitch instuurt, nog even dit:

 • Het is geen probleem als je eerder hebt deelgenomen aan The Floor is Yours, mits je dat doet met een ander verhaal dan de vorige keer.
 • Je houdt er rekening mee dat je op 10 december a.s. tussen 19.30 en 22.00 uur beschikbaar bent om je pitch te geven, voor het geval je geselecteerd wordt.
 • Je krijgt letterlijk maximaal 5 minuten voor je presentatie, dus zorg dat je je verhaal in dat tijdsbestek goed uit de verf kunt laten komen.

En nog even de doorloop op een rijtje:

 • Deadline inzending pre-pitch: dinsdag 26 november a.s. om 23.59 uur.
 • Bekendmaking 12 gelukkigen die mogen presenteren: dinsdag 3 december rond 12.00 's middags.
 • Online Tuesday #40 'The Floor is Yours': dinsdag 10 december van 19.30u tot ca. 21.30 (met aansluitend een borrel).

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk en lees dan vooral het verslag en de video's van vorig jaar!

Succes met de uitwerking en hopelijk zien we je dinsdag 10 december a.s. op het podium!

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

3 Reacties

  BD

  Wat valt er te winnen?


  25 november 2013 om 14:43
  bramkoster

  @BD: sorry voor de late reactie. Te winnen valt een heel eervolle vermelding voor de winnaar en 5 minuten onversneden aandacht van 200 marketeers voor alle deelnemers. Mooie prijzen, toch?


  26 november 2013 om 00:54
  Anouk

  Hi Bram,

  Moet het echt om een zgn. start-up gaan? Of mag het betreffende product, dienst of visie al langer bestaan? Ik vraag dit, omdat ik eventueel een online tool (nu beschikbaar in beta) wil ‘pitchen’. Echter al gestart in 2011.. Lees het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Anouk

  Postscriptum Waarom een paarse broek?! 😉


  26 november 2013 om 08:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!