Jasper Suyk (fotograaf): “Bekende mensen fotograferen vind ik cool”

22 september 2014, 14:00

Fotograaf Jasper Suyk kreeg al veel bekende mensen voor zijn camera, van modellen en atleten tot artiesten. Hij begon zijn carrière in Egypte in 2007, toen hij tijdens de kerstvakantie een passie ontdekte voor fotografie. Suyk studeerde aan de Academie voor Art Direction in Amsterdam en haalt hier zijn kracht uit bij het fotograferen.

Suyk kocht in 2008 zijn eerste camera en bouwde al snel een loopbaan op in de fotografie. N Channel Duikt in het creatieve leven van fotograaf Jasper Suyk. “Bekende mensen vind ik cool.” Een van de eerste bekende Nederlanders voor zijn lens was rapper Lange Frans. “Ik was twintig, mijn carrière ging snel”, zegt Suyk. Om anders te zijn dan anderen denkt de fotograaf graag in concepten. “Ik heb een achtergrond in art direction. Dat helpt om bijzondere beelden te bedenken.”

Gekke plekken

Suyk transformeert mensen naar gekke plekken, laat hen gebaren maken of opvallende dingen dragen. “De ex van lange Frans heb ik gefotografeerd met ventieltjes op haar tieten. Juist om te laten zien dat ze niet nep is”, zegt hij. Andere namen die hij op de kiek zette zijn model Kim Feenstra, zangeres Elise en actrice Victoria Koblenko. “Voordat ik een foto schiet is deze al klaar in mijn hoofd”, zegt hij. “Ik heb ook vaak concepten in mijn hoofd die net over de grens gaan, onder meer door te werken met naakt.” Daarmee weet hij ook vaak of een plaatje een succes gaat worden of niet. “Het lukt vaak, maar ik wil meer. Om succes te hebben moet je een goed netwerk hebben.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!